Het Rodion Trio bestaat uit Diederik Ornée (klarinet), Annelies Vrieswijk (saxofoon) en Mark Toxopeus (piano). Foto: PR
Het Rodion Trio bestaat uit Diederik Ornée (klarinet), Annelies Vrieswijk (saxofoon) en Mark Toxopeus (piano). Foto: PR Foto:

Rodion Trio brengt drie eeuwen
muziekgeschiedenis

KRANENBURG - In het prachtige Heiligenbeeldenmuseum op de Kranenburg bracht het Rodion Trio op 23 juni verrassend, afwisselend en vurig enthousiast haar nieuwe concert programma 'De Elementen'. De elementen vuur, water, aarde en lucht vormden een inspiratiebron voor een programma dat drie eeuwen muziekgeschiedenis omvat. Het Rodion Trio bestaat uit Diederik Ornée (klarinet), Annelies Vrieswijk (saxofoon) en Mark Toxopeus (piano). Diederik Ornée heeft tijdens het concert de muziekstukken op luchtige wijze toegelicht. Het publiek wist de uitvoeringen te waarderen en beloonde de musici met een hartelijk applaus.

Het concert was een geschenk van de jubilerende Stichting Oude Gelderse Kerken in samenwerking met het Heiligenbeeldenmuseum en Cultuurfonds Vorden, en daarom gratis toegankelijk. De SOGK bestaat namelijk 45 jaar en biedt in dit jubileumjaar in ieder kerkgebouw van de stichting, in het kader van 'Muziek in de Gelderse Kerken', een muzikaal evenement aan aan de lokale gemeenschap.

In het Heiligenbeeldenmuseum is op dit moment de thematentoonstelling 'Maria een bijzondere Heilige' te zien. Deze tentoonstelling loopt nog t/m 31 oktober 2019.

Cultuurfonds Vorden organiseert naast concerten ook lezingen. De eerstvolgende lezing is op zaterdag 20 juli in het Kulturhus in Vorden. Kunsthistorica drs. Frederike Upmeijer verzorgt dan een inleiding over de kunstenares Agnes van den Brandeler. Werken van deze schilder die lang in Hengelo (Gld.) heeft gewoond zijn vanaf 5 juli te zien in het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst (MAS).