V.l.n.r.: Anneleen Dijkman, Martine Dijkman, Eline Serbee, Lisette Dijkman, Nadia Elsman, Amber Maalderink en Veerle van de Kamp. Foto: PR
V.l.n.r.: Anneleen Dijkman, Martine Dijkman, Eline Serbee, Lisette Dijkman, Nadia Elsman, Amber Maalderink en Veerle van de Kamp. Foto: PR Foto:

Damesteam VTP tweede op
Nederlands Kampioenschap

VORDEN - Op 22 juni was het dan zover, het damesteam van VTP kon zich klaarmaken voor de strijd. Zaterdag 22 juni mochten ze richting Santpoort, en op het wedstrijdformulier werden ze Vorden genoemd. Niemand had nog van hen gehoord, alleen Martine Dijkman werd door tegenstanders herkend.

Iedereen was volop aan het inspelen, zo ook de tegenstanders uit Lissepoort, terwijl de Vordense dames aan een kop koffie in de zon zaten te genieten. Het werd al snel duidelijk: 'die dames van Lissepoort zijn wel erg goed'. En dat bleek. Na zes wedstrijden stond het 3-3, de sets waren in evenwicht en het aantal games over 6 wedstrijden moesten worden geteld. Vorden had 7 games meer en was door naar de finale.

Zondag 23 juni wachtte de landskampioen uit Blaricum. Ze waren erg nerveus en hadden hun hele opstelling op de kop gegooid, want 'wie waren die dames uit Vorden?'. Door een aantal pijntjes aan Vordense kant werd er helaas 4-2 verloren, maar wat een bijzondere prestatie dat een team uit een klein dorpje als Vorden tweede wordt op het Nederlands Kampioenschap voor damesteams. "Dames gefeliciteerd met deze prachtige sportprestatie", aldus een woordvoerder namens VTP.