Het eerste dames team van Vorden (v.l.n.r.) zijn: Nadia Elsman, Lisette Dijkman, Anneleen Dijkman, Amber Maalderink, Eline Serbee, Martine Dijkman, Veerle van de Kamp en (op de foto ontbrekend) Kim van Esterik. Foto: PR
Het eerste dames team van Vorden (v.l.n.r.) zijn: Nadia Elsman, Lisette Dijkman, Anneleen Dijkman, Amber Maalderink, Eline Serbee, Martine Dijkman, Veerle van de Kamp en (op de foto ontbrekend) Kim van Esterik. Foto: PR

VTP Dames 1 op naar Nederlandse Kampioenschappen

VORDEN - Het eerste dames team van Vorden heeft van april tot juni weer gestreden en niet onverdienstelijk, ze zijn tweede geworden in de eredivisie.

Dit is heel bijzonder omdat kopvrouw Martine Dijkman geblesseerd is het hele seizoen. Wel hadden ze wekelijks goede support van de zwangere Kim van Esterik die met 8 maanden zwangerschap nog langs de baan stond om iedereen aan te moedigen en te steunen, dit week in week uit, Van Veenendaal tot Nijmegen. Omdat dit op het hoogste niveau is krijgen ze een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen. Vorig jaar was dit ook het geval maar konden ze niet vanwege veel blessures, nu zegt het team er vol voor te willen gaan. Alleen de ervaring is al super mooi.
Dames heel veel succes en gefeliciteerd met deze mooie sportprestatie.


Gospelgroep komt naar kerkdienst PKN Wichmond

WICHMOND - Op zondag 16 juni wordt er in de kerkdienst van de PKN gemeente Wichmond meegewerkt door de gospelgroep In Chris Alone.

Deze groep komt uit Geesteren en speelt vele mooie opwekkingsliederen. De dienst begint om 10.00 uur in de kerk aan de Dorpsstraat in Wichmond.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze dienst bij te wonen.


Culturele manifestatie in Dorpskerk

VORDEN - Het weekend van 21 en 22 september is er in de Dorpskerk en in het Kulturhus van 's ochtends 10.00 uur tot 17.00 uur van alles te doen. Grote en kleine concerten, zangoptredens, tentoonstellingen, shows, poëzie en workshops. De Dorpskerk in het hart van Vorden kan dan weer zijn veelzijdige functie tonen. De steigers zullen weg zijn, de glas-in-loodramen gerestaureerd en het orgel is dan ook weer helemaal gerenoveerd. Veel inwoners hebben hiervoor een ruimhartige bijdrage geleverd en kunnen dit weekend genieten van veelzijdig programma dat gratis aangeboden wordt.

Wergroep Vorden Cultuur
Dit is mogelijk doordat vertegenwoordigers van diverse culturele instellingen een werkgroep gevormd hebben die een podium gaat bieden aan de verschillende culturele instellingen in Vorden en directe omgeving. Afgevaardigden van de Harmonie, de Stichting KunstInVorden, Cultuurfonds Vorden en de Vrienden van de Dorpskerk zijn met enkele vrijwilligers aan de slag gegaan en hebben een heel afwisselend programma gemaakt.

Gratis toegankelijk
Door bijdragen van De Werf en het Vordens Ondernemersfonds hoeft nergens entree betaald te worden en kan een breed publiek, van jong tot oud zich vermaken en misschien geïnspireerd raken om zelf aan de slag te gaan.

Een volledig programma wordt later gepubliceerd.


Schrijftalenten bloeien op in de Theetuin van Vierakker

VIERAKKER - Op vrijdag 14 juni is er opnieuw een bijzondere schrijfdag in de Theetuin van Vierakker. Merel Bruning inspireert mensen om hun schrijftalenten aan het licht te brengen.

Deze keer wordt er gewerkt aan het schrijven van een portret. De dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Locatie: De Theetuin, IJsselweg 13, Vierakker. Kosten, nadere informatie en opgave: www.schrijfzicht.nl, 06-55 56 56 09.