Het nieuwe Koningspaar met links voorzitter Jan Aandewiel van de Schietcommissie en rechts voorzitter Frank van Setten van Oranjevereniging Vorden. Foto: Jan Hendriksen.
Het nieuwe Koningspaar met links voorzitter Jan Aandewiel van de Schietcommissie en rechts voorzitter Frank van Setten van Oranjevereniging Vorden. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Huub Abbink Vordens nieuwe schutterskoning

VORDEN - In de derde ronde knalde Huub Abbink op Koningsdag in Vorden de laatste resten van de houten vogel naar beneden. De geboren Grollenaar won daarmee het vogelschieten. Abbink mag zich de nieuwe 'Koning van Vorden' noemen.

Door Jan Hendriksen

"Een schitterend moment. Ik doe al jaren met een vaste groep schutters mee. En eindelijk is het zover. Prachtig", glundert Abbink (61). "Links zat-ie van los. Ik hield de loper van het geweer rechts. En daar kwam hij naar beneden. Een mooie ervaring", aldus de kersverse nieuwe koning nadat de 'Plechtige Verklaring' van zijn koningschap was opgemaakt. Aan het vogelschieten namen onder voorzitterschap van de nieuwe voorzitter van de Schietcommissie van Oranjevereniging Vorden Jan Aandewiel in totaal 121 schutters deel.
Zaterdagmiddag werd Huub Abbink officieel 'gekroond'. Hij werd met zijn vrouw Erna in een exclusieve auto van huis opgehaald door de Schietcommissie om op het buitenterras van De Herberg te worden gehuldigd. Jan Aandewiel verklaarde namens de
Commissie die belast met het Vogelschieten dat: "Dit evenement gehouden aan de Kerkstraat om plus minus 12.30 uur uur zijn beslag had gekregen nadat het Huub Abbink gelukte met een welgemikt schot de romp van de vogel af te schieten en de Commissie voornoemd derhalve heeft besloten Huub Abbink tot Schutterskoning 2019 uit te roepen. En dat de koning Huub Abbink na de Koningschap te hebben aanvaard zich tot koningin heeft gekozen Erma Abbink-Koop en dat het Koningspaar gedurende het jaar 2019 de voordelen zal genieten die aan het Koningschap verbonden zijn."
Uitslag Vogelschieten Koningsdag 2019: 1. Romp: Huub Abbink (Koning); 2. Kop: Bennie Bloemendaal; 3. Rechtervleugel: Gracia Rouwen; 4. Linkervleugel: Arjan Klein Geltink; 5. Staart: Mario Roelvink.