Vorden 1 neemt afstand van onderste plaatsen

VORDEN - Het eerste elftal van v.v. Vorden loopt twee wedstrijden achter op het programma in de tweede klasse I ten opzichte van de overige dertien ploegen. Samen met Varsseveld hebben zij dan ook nog twee extra wedstrijden te spelen en afgelopen zondagmiddag was de eerste inhaalwedstrijd gepland. Tegenstander Eendracht'30 staat ook in het rechter rijtje en knokt dus evenals de geel-zwarten voor lijfsbehoud. In de tweede klasse I degradeert de nummer 14 rechtstreeks naar de derde klas en spelen de nummers 12 en 13 nacompetitie samen met nog zes andere ploegen om twee plekken in de tweede klas. Voor aanvang van de wedstrijd tegen de ploeg uit het noordelijkste puntje van Limburg had Vorden met 24 punten en stond het op een tiende plaats. Volgende week zondag (5 mei) speelt het eerste elftal van Vorden de tweede inhaalwedstrijd en moet het thuis aantreden tegen Union uit Malden (Nijmegen).

Vorden begon deze belangrijke wedstrijd voortvarend en creëerde direct een aantal mogelijkheden. Vooral aan de beide zijkanten hadden Gijs van der Veen (rechts) en Daan Horstman (linksbuiten) veel balbezit, goede aannames en dito voorzetten en het was dan ook niet gek dat juist uit één van deze voorzetten de 1-0 voort kwam. In de zevende minuut kon Daan Horstman zijn directe tegenstander weer eens passeren en met links een prima voorzet produceren. Frank Hiddink was er als de kippen bij en knikte keurig raak: 1-0.

Vorden zakte niet terug, bleef het initiatief houden en drong de tegenstander helemaal terug op eigen helft. In de 20ste minuut pikte Daan Horstman de bal op in het midden van het veld op zo'n 40 meter van het doel. Met een balletje buitenkant voet bracht hij de bal bij de opkomende Gijs van der Veen en deze zette met een prima assist Koen Oosterhuis aan het werk. Op randje zestienmetergebied nam Koen de bal prima aan, passeerde een inglijdende verdediger en bleef alleen voor de keeper erg koel en bracht met een prima schuiver de stand op 2-0.

Vorden 1 bleef de betere ploeg en ging dus ook gewoon door met aanvallen en hoog druk zetten, waardoor Eendracht '30 maar niet in de wedstrijd kwam. In de 25ste minuut zou dit zelfs de 3-0 opleveren toen Koen Oosterhuis met een prachtige steekbal Frank Hiddink alleen voor de keeper zette, maar het doelpunt van Frank werd jammer genoeg afgekeurd. Volledig uit het niets kwam er in plaats van deze 3-0 ineens 2-1 op het scorebord te staan. Toen een lage voorzet vanaf links, loodrecht de lucht in werd geschoten, was de spits van Eendracht het slimst met zijn lichaam en hij verschafte zichzelf daardoor net genoeg ruimte om de tegentreffer aan te tekenen. Gelukkig voor Vorden 1 zette Frank Hiddink direct weer orde op zaken en tikte in de 37ste minuut eenvoudig de 3-1 binnen en maakte daarmee zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen en 88ste in totaal in dienst van Vorden 1. Bijna zou de ruststand nog 4-1 worden, maar een breedte bal van Gijs van der Veen liet de in buitenspelpositie staande Frank Hiddink slim lopen en kwam zodoende bij Daan Horstman terecht en deze passeerde de keeper en liet de Vorden-aanhang achter het doel juichen, maar wederom werd deze goal afgekeurd op advies van de grensrechter uit Mook.

In de tweede helft was het billen knijpen voor Vorden 1, doordat Eendracht'30 in de 55ste minuut de 3-2 aantekende, bleef er van het goede voetbal in de eerste helft niet veel meer over. Vorden kende een aantal hachelijke situaties, vooral bij standaardmomenten, maar trok deze belangrijke voorsprong toch over de streep. I

In de laatste zes wedstrijden heeft het team van trainer Michel Feukkink vier keer gelijk gespeeld en twee keer gewonnen, en zodoende zichzelf wat meer lucht gegeven in de strijd om de 'veilige plaatsen' in het rechter rijtje. Eendracht is nu de nieuwe hekkensluiter met 22 uit 23, Warnsveldse Boys en DVC'26 hebben 23 uit 23, VIOD 23 uit 22 en Vorden heeft 27 uit 22, net als Varsseveld. Boven Vorden staan nog Quick met 29 uit 23 en de tegenstander van komende zondag (5 mei) Union met 28 uit 22.