Stones-Sessions in actie. Foto: PR
Stones-Sessions in actie. Foto: PR Foto:

Gouden Stones-jaren bij De Herberg

VORDEN - De circa 350 bezoekers van café-restaurant De Herberg in Vorden hebben zich op tweede paasdag een paar uur in de vorige eeuw bevonden. Met dank aan de uit Zwolle afkomstige coverband van de Rolling Stones: Stones-Sessions.

Vanaf 15.00 uur was de zaal reeds open en begon dj Cor ten Barge met het opwarmen van het publiek. Met onder meer het nummer The Life I Live van Q65 bracht hij de bezoekers al aardig in de jaren '60/'70. Met vele volgende nummers werd volop meegezongen. De Vordense band Dr. Booze bracht er vervolgens op het kleine podium met enkele goede oude, ook Nederlandstalige rocknummers van diverse artiesten de beleving goed in.
Om 17.00 uur knalde Stones-Sessions van wal met Jumping Jack Flash. Met ongelofelijk veel energie en bravour bracht de band het ene na het andere oude Rolling-Stonesnummer, vol inzet en beleving. De zanger van de band Jeffrey Hendriks legde zijn hele ziel en zaligheid in het optreden. Bij de eerste tonen van elke nieuwe song begon het publiek onmiddellijk uit volle borst mee te zingen. Iedereen vermaakte zich met de muziek uit de jaren eind '60 begin '70. Het melancholieke nummer Dead Flowers was nagenoeg gelijk aan de echte Rolling Stones.
In een klein gesprek vertelden enkele bandleden mij dat Stones-Sessions pas anderhalf jaar bestaat. Dat ze dan al zo'n goed optreden kunnen neerzetten. Eind dit jaar gaan ze een tour van ruim twee weken in China maken met zeker negen optredens.
Na de korte pauze spoot de energie weer van het podium, maar wat wil je dan ook met nummers zoals Start Me Up , Brown Sugar en The Last Time. Aan het eind kwamen de bandleden van het podium af en midden tussen het publiek speelden ze als toegift het bekende meezingnummer Angie. En na afloop van het optreden galmden door diverse Vordense straten nogmaals bekende Stones-nummers, ditmaal gezongen door huiswaarts kerende enthousiaste bezoekers.

Martin Gabriël,
Vorden

Foto: PR