Doen en leren: Mindful Wandelen en presentatie 'Zin van bewegen'

BRONCKHORST - Maandagavond 8 april staat er weer een Lekker Bezig! activiteit op de agenda. Voor iedereen die eens op een andere manier wil wandelen en daarnaast een inspirerende kennissessie over zinvol bewegen wil volgen. Start is vanaf de parkeerplaats van Ezelstal De Edelingen aan de Kattekolkweg 1 in Zelhem om 18.45 uur.

De avond start met een mindful wandelen workshop. Over de Langenberg neemt Agnes Snelooper (Topaas Coaching) je mee om tijdens het wandelen de haast uit je hoofd halen… en kijken wat er dan overblijft. De wandelingen zijn laagdrempelig en voor een ieder geschikt. Tijdens de workshop maak je kennis met bewust buiten bewegen, ademhalingstechnieken en hoe jouw zintuigen werken. Ervaar dat je door deze vorm van bewegen in de buitenlucht (weer) rust gaat voelen. Zeker weten dat je dit energie gaat opleveren.

Na een korte koffie/thee pauze is er een presentatie over 'De zin van bewegen'. Fysiotherapeut Remco van Reen, verbonden aan de praktijk Janssen van Dijke gaat in op de hedendaagse wereld die vol staat van boodschappen over het nut van voldoende bewegen. Maar wat is nu eigenlijk zinvol bewegen? Bewegen wordt besproken in het licht van de geschiedenis, wat deden we vroeger en wat doen we nu. Daarbij worden wetenschappelijke feitelijkheden aangehaald als onderbouwing van stellingen over de rol van zinvol bewegen.

Om 18.45 uur is het vertrek van de wandeling, na terugkomst bij De Edelingen en een korte koffiepauze geeft Remco zijn presentatie. Rond 21.00 uur is het einde van de avond.

Er kunnen maximaal twintig deelnemers meedoen, meld je dus snel aan. Aanmelden of voor vragen kan via www.topaascoaching.nl/contact. Bellen kan uiteraard ook, Agnes Snelooper, 06-28 77 30 74.