Mirjam Steenstra (l.), Emiel Bergervoet en Anne Klein Nijenhuis in de keuken van De Horst. Foto: PR
Mirjam Steenstra (l.), Emiel Bergervoet en Anne Klein Nijenhuis in de keuken van De Horst. Foto: PR

LekkerBezig! kookworkshop smaakt naar meer

KEIJENBORG - Donderdag 28 februari was alweer de laatste van vier kookworkshops in De Horst in Keijenborg. De workshops werden gegeven door Anne Klein Nijenhuis, diëtiste binnen haar eigen Diëtistenpraktijk Nieuweten en Mirjam Steenstra, docent Voeding en Diëtetiek Hoge school Arnhem Nijmegen. Ook stagiaires van de HAN kwamen met leuke, gezonde recepten regelmatig ondersteunen. De insteek van de workshops was het laten kennismaken met andere manieren van koken. Hoe maak je gerechten lekker en voedzaam? Wat kun je in plaats van zout of suiker gebruiken om hetzelfde smaakeffect te krijgen. Ook vegetarisch koken kwam in verschillende recepten aan bod.

Een van de deelnemers Bernadette: "Naast dat het heel gezellig is om samen te koken, doe je inspiratie op over andere manieren van koken." Ook Emiel Bergervoet, beheerder van De Horst, is erg enthousiast over de samenwerking tussen Anne, Mirjam, deelnemers en gemeente Bronckhorst. Emiel: "Ik kook enkele keren per week voor een groep ouderen. Maar ook ik doe tijdens de workshops nieuwe ideeën op en pas waar mogelijk deze toe in mijn dagelijkse werk. De kookworkshops waren alle keren erg gezellig en de nieuwe keuken in De Horst kwam voor deze workshops meteen goed van pas!".
Natuurlijk worden de recepten gezamenlijk besproken en gegeten en daar kwam al snel naar voren dat er veel belangstelling is om deze workshops een vervolg te geven. Mirjam: "Leuk dat iedereen zo enthousiast is, de mooie locatie en de prettige manier van ontvangst door Emiel speel daar natuurlijk ook een rol in. Samen met Anne willen we uiteraard feedback geven op recepten die in de toekomst gekookt worden en laten we ons graag eens uitnodigen om een vorkje mee te prikken bij een verrassingsmenu." Anne vult aan: "Van zulke enthousiaste deelnemers, mooie keuken en lekker eten krijg je gewoon energie om verder te gaan. Samen met Emiel gaan we kijken hoe we een vervolg aan deze kookworkshops vorm kunnen geven." Het doel van het Lekker Bezig! Project is om mensen verschillende manieren te laten zien hoe een gezonde(re) leefstijl gekregen wordt. Naast de kookworkshops zijn er gedurende het jaar ook allerlei beweegworkshops en voorlichtingsavonden over voeding en bewegen. Het unieke aan LekkerBezig! is de samenwerking tussen zorgprofessionals, ondernemers, verenigingen, werkgevers en inwoners. Samen naar een gezonde leefstijl voor alle inwoners.

Meer info? www.lekkerbezig.org of kijk op de Facebookpagina.