Filmavond in Vorden

VORDEN - Deze week, donderdag 21 maart, is het weer filmavond in Vorden.

Bibliotheek Vorden en Het Kulturhus hebben er voor gekozen om geen reclame voor de films in de media te maken. Dit is kosten sparend. Wel is het toegestaan om in de bibliotheek van Vorden aan te kondigen, welke film er vertoond gaat worden. Daar vind u ook het complete overzicht voor dit najaar. U kunt zich ook aanmelden via eepurl.com/3vEoT De informatie wordt u dan toegestuurd.

De avond begint om 20.00 uur in Het Kulturhus. Kaartjes voor de film zijn verkrijgbaar op de avond zelf in Het Kulturhus. De kosten zijn 5 euro.


bibliotheekwestachterhoek.nl


Amnesty collecte

VORDEN -Wereldwijd worden mensenrechten geschonden. Met uw bijdrage kunnen we meer onderzoek doen, meer acties voeren en meer mensen redden. Uw donatie geeft mensen vrijheid.


Jaarvergadering PCOB/ KBO

VORDEN - Donderdagmiddag vond de goedbezochte jaarvergadering van de PCOB/KBO Vorden e.o. plaats. Voorzitter Chrisje Tuitert heet de aanwezigen hartelijk welkom. Na het zingen van 'Aan u behoort ,o Heer des heren', het openingswoord en gebed, wordt stilgestaan bij het overlijden van Henk Maalderink.

De programmacommissie wordt uitgebreid met Joke van der Linden uit Ruurlo. Chrisje Tuitert-Gotink mag zich van nu af aan de echte voorzitter noemen; zij is geen waarnemend meer. Dit werd onderstreept met applaus. Uit het jaarverslag van de secretaris blijkt dat het bestuur gelukkig weer voltallig is. Ondanks de toetreding van nieuwe leden, is het ledenaantal door overlijden en vertrek gedaald tot 146 leden. De vereniging zal nieuwe leden graag verwelkomen. Opgeven kan bij de secretaris. E.J. Markerink (0575-55 3233).

De penningmeester sluit het jaar af met een voordelig saldo. De kascontrolecommissie wordt uitgebreid met twee leden, te weten Johan Luiten en Rien Rouwenhorst. Hierna gaf de Vrijwillig Ouderenadviseur Gerard Wesselink een overzicht van zijn vele activiteiten op het terrein van de belastingen en vragen op sociaal terrein. Daarna was het woord aan notaris G.J.Hulleman, die een duidelijke toelichting gaf op het Levenstestament en de zaken die geregeld moeten worden na het overlijden. Hij beantwoordde vele praktische vragen op duidelijke en deskundige wijze.

De voorzitter nodigde de aanwezigen uit voor de Paasviering op donderdag 28 maart, door vlootpredikant Pennekamp uit Sneek, en voor het voorjaarsuitstapje op 17 mei. De voorzitter sloot deze vergadering af met het gedicht 'Zoals een vogel door de tijd vliegt'. Daarna nuttigen de aanwezigen de heerlijke koffietafel, verzorgd door het Dorpscentrum.


Grafisch Drieluik met werk van Van de Woerd, Van der Meij en Kooij

VORDEN - Zondag 10 maart is van 11.00 tot 17.00 uur in het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst (MAS) aan de Raadhuisstraat 6 in Vorden een ééndaagse expositie ingericht met werk van drie grafici.

Cor van der Woerd (1901-1994), was een autodidact. Hij werkte voornamelijk impressionistisch en tijdens zijn leven maakte hij veel Achterhoekse landschappen en stadsgezichten. Er zijn een aantal fraaie etsen van hem te zien.

Van Wim van der Meij (1949) zijn eveneens een aantal etsen te zien. Wim is opgeleid aan de Vrije Academie en de Koninklijke Academie te Den Haag. Vanaf 1988 werkt hij in Zutphen waar hij realistische en zeer verfijnde etsen van landschappen, stadsgezichten en dieren maakt.

Peter Kooij (1957) laat een aantal van zijn linosneden zien. Peter volgde de AKI in Enschedé en maakt prentkunst, schilderijen en tekeningen van stadsschoon en van het mannelijk naakt. Vorig jaar nog won Peter de vakjuryprijs op het Kunstcongres in museum More met 'Mick, zittend op de rug gezien'.

Toegangsprijs is 2 euro per persoon.


D66 in Hummelo

HUMMELO - De gemeenteraadsfractie van D66 houdt regelmatig openbare fractievergaderingen op wisselende locaties in de gemeente Bronckhorst. Op maandag 4 maart komt de fractie naar Hummelo. Belangstellenden zijn vanaf 20.00 uur welkom in HRC De Gouden Karper.

Er wordt gesproken over de komende raadsvergadering en over actuele zaken in Hummelo. Daarnaast kan elke aanwezige ook eigen punten naar voren brengen of een verenigingsbelang bepleiten. De fractie wil hierover graag met inwoners van Bronckhorst van gedachten wisselen, dus alle inwoners van Hummelo: hartelijk welkom.


www.d66bronckhorst.nl