Kaarten maken wordt getoond, met verschillende materialen en diverse technieken. Foto: PR
Kaarten maken wordt getoond, met verschillende materialen en diverse technieken. Foto: PR Foto:

Dash knokt zich in Emmen naar de overwinning

VORDEN - Zaterdag 2 maart stond er een uitwedstrijd op het programma tegen de dames van Emmen'95 Dames 1.

De eerste set werd gelijk scherp gestart, dit hielden de dames even vol waarna Emmen hen onder druk zette met een goede serviceserie. Door wat pass- en servicefouten liep Dash een achterstand op. Maar deze werd bij 23-23 weer gelijkgetrokken en uiteindelijk wist Dash de set binnen te halen met 26-24.
De tweede set was het de zaak om het goede spel aan het einde van de eerste set gelijk weer op te pakken. Dash speelde sterk, de servicedruk nam toe en de pass lag goed bij de spelverdeler waardoor alle opties open lagen. Er werd gewerkt voor elk punt, de set werd binnengehaald door de Vordense dames met 25-18.

De derde set was een typische derde set in de volleybal. Emmen pakte gelijk vanaf het begin van de set een flinke voorsprong en Dash liep achter de feiten aan. De gehele set hielden de dames een achterstand, de pass kwam niet bij de spelverdeler en er lag geen druk in de service. Het niveau van de tweede set konden ze niet doorzetten. Emmen sleepte de set binnen met 13-25.

De vierde set begon Dash sterk, dit was een kopie van de tweede set. De servicedruk nam toe en de pass lag weer goed bij de spelverdeler. Door hard geslagen ballen en goede serviceseries werd de set binnengehaald met 25-20. Dash wint de wedstrijd met 3-1.

Volgende week zaterdag 9 maart staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. De dames uit Veendam komen dan in Vorden op bezoek. Zij bezitten een 12de plek op de ranglijst. De wedstrijd zal om 18:00 uur beginnen in sporthal 't Jebbink te Vorden.


Hobby- en kaartenbeurs in Beltrum

BELTRUM - Op zondag 10 maart wordt er een hobby- en kaartenbeurs gehouden in zaal Spilman aan de Mr. Nelissenstraat 21 in Beltrum. Hobbyisten laten de bezoekers op deze dag graag kennismaken met hun hobby. Veel standhouders verzorgen ook demo's en workshops, dus er veel gelegenheid om ideetjes op te doen voor een leuke hobby. Zo worden er kaarten gemaakt in allerlei technieken, Geralien geeft een workshop stempelen (studio Light) en er zijn veel hobbymaterialen verkrijgbaar. Iedereen is welkom op de beurs, die duurt van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.


Notaris vertelt over huwelijksvermogensrecht en erfrecht

DOESBURG - Op dinsdag 12 maart organiseert Uitvaartverzorging Patrimonium in het uitvaartcentrum aan de Meipoortstraat 74 te Doesburg een informatieve avond over huwelijksvermogensrecht (samenleven) met een link naar het erfrecht. De toegang is gratis en de deur is open vanaf 19.00 uur, een kop koffie staat dan klaar. De avond start om 19.30 uur. Notaris mr. J.A. Te Lindert van notariskantoor Te Lindert uit Doesburg zal op die avond uitleg geven over de laatste ontwikkelingen en wijzigingen op deze gebieden. De avond is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over dit onderwerp. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Bel voor meer informatie met: 0313-474909 of bezoek de website.


patrimoniumdoesburg.nl


Filmavond Hamove

HENGELO – De filmavond van Hamove is op donderdag 7 maart in café zaal De Jongens aan Bleekstraat 3 te Hengelo Gld. De zaal is open om 19.30 uur en om 20.00 uur begint de voorstelling.

In 2018 is er door Rudie Kreunen van Kreunen Multimedia weer veel van wat de Hamove op motorsportgebied heeft georganiseerd, gefilmd. Op de filmavond op donderdagavond 7 maart zijn spectaculaire beelden van de wegraces, offroad, veteranenrally en tal van andere activiteiten te zien. Daarnaast is er een apart Hamovaria Bulletin waarin vele leden te zien zullen zijn bij de verschillende evenementen, zoals de wandeltocht, klassiekers, clubcross en touring. Een mooi overzicht van 2018 met de nodige humor gefilmd. Met nog wat films uit de oude doos van de Hamove wordt het weer een gezellige filmavond die men niet mag missen. De entree is gratis en voor iedereen toegankelijk. Een gratis kop koffie zal voor aanvang van de film worden aangeboden door de Hamove.


Huiskamer-Ontmoeting

ZELHEM - Op donderdagmiddag 14 maart is er een Huiskamer-Ontmoeting georganiseerd door Stichting de Opdracht. Deze bijeenkomst is bij Annie Wolsink-Luimes aan de Ferdinand Bolstraat 9 in Zelhem. Het begint om 14.30 uur, in de pauze is er koffie. Er wordt uit diverse bundels gezongen en er is een overdenking van de heer H.G. Dijkman uit Vorden. Graag vooraf opgeven bij Stichting de Opdracht, Zelhem, via 0314-622878 of e-mail deopdracht@live.nl.


www.stichtingdeopdracht.nl