Het echtpaar Kaales (links) neemt de zaak van het echtpaar Rouwenhorst over. Foto: PR
Het echtpaar Kaales (links) neemt de zaak van het echtpaar Rouwenhorst over. Foto: PR Foto:

Bedrijfsovername Rouwenhorst
Tuinmachines Barchem

BARCHEM - Per 1 januari 2019 is Rouwenhorst Tuinmachines overgenomen door Jeroen Kaales. Samen met zijn echtgenote Petra gaat Jeroen het bedrijf, dat gespecialiseerd is in de verkoop en het onderhoud van tuinmachines, voortzetten.

Rouwenhorst Tuinmachines is in januari 1998 opgericht door Gerrit Rouwenhorst. Gerrit en zijn vrouw Yvonne hebben samen het bedrijf opgebouwd en de zaak 21 jaar met veel plezier gerund. Jeroen, die al dertig jaar ervaring heeft in het vak en bekend is met het assortiment, gaat vol enthousiasme verder met hetzelfde team.


Veel animo voor Boomfeestdag

BRONCKHORST - Dit jaar bestaat bij de scholen in Bronckhorst zo veel animo om mee te doen aan het planten van bomen tijdens Boomfeestdag dat het organiserend Boomfeestdagcomité naarstig naar extra plantlocaties moest gaan zoeken. De landelijke boomplantdag vindt plaats op woensdag 13 maart en staat dit jaar in het teken van het vergroenen van de schoolpleinen, een speerpunt voor de Provincie Gelderland én de gemeente Bronckhorst.

Veel pleinen zijn inmiddels betegeld en ontberen enig groen, terwijl bomen goed zijn voor schaduw, koelte tijdens warme zomers, het filteren van stof en vuil uit de lucht en extra zuurstof. Bomen trekken bovendien vogels aan.

In totaal elf scholen hebben zich aangemeld. De afgelopen jaren waren er dat gemiddeld zes. Opmerkelijk is dat vanuit Vorden dit jaar geen enkele aanmelding kwam. De deelnemende scholen komen uit Hengelo (3), Zelhem (2), Halle, Wolfersveen, Drempt, Steenderen, Toldijk en Hummelo (allemaal 1). Drie scholen gaan op eigen terrein bomen planten: de Rozengaardsweide in Hengelo, 't Loo in Zelhem en De Woordhof in Hummelo.

Vanuit Vorden kwam dit jaar geen enkele aanmelding

Het Boomfeestdagcomité in de gemeente Bronckhorst bestaat uit vertegenwoordigers van Vereniging Bomenbelang, de agrarische natuurvereniging 't Onderholt en de hoveniers Piek Zweverink, Velhorst Groot Groen en Inhetgroen. Boomfeestdag is voortaan altijd op de tweede woensdag van maart. De laatste jaren moest vanwege verschillende verkiezingen vaak geschoven worden met de datum, omdat op verkiezingsdagen burgemeesters en wethouders, Commissarissen van de Koning en/of gedeputeerden in de stemhokjes zitten en dus geen boom kunnen planten. Dit jaar zijn op woensdag 20 maart de waterschaps- en Provinciale Statenverkiezingen. Een tweede reden is dat het voorjaar steeds warmer wordt en vervroeging van de boomplantdag daarom beter uitkomt.

Mail voor meer informatie.


boomfeestdagbronckhorst@gmail.com