Benjamin van der Velden. Foto: Eva van Leeuwen
Benjamin van der Velden. Foto: Eva van Leeuwen Foto:

Cabaret-talent Benjamin van der Velden in Hummelo

HUMMELO - Het is tijd voor cabaret in Hummelo. De multifunctionele Hummelose kerk leent zich perfect als theaterzaal en ditmaal is het podium voor aanstormend talent Benjamin van der Velden. Tot op heden trad hij vooral in het westen van het land op, maar op zaterdagavond 24 november doet hij de Achterhoek aan.

Benjamin, ooit van het vmbo getrapt en nu als autodidact afgestudeerd aan het Conservatorium, ademt muzikaliteit en bevlogenheid. "Benjamin maakt indruk met zijn liedjes die zowel qua taal als qua muziek van hoog niveau zijn. Zijn zoekende persoonlijkheid op het podium is boeiend om naar te kijken", schreef de jury van het eerste cabaretfestival waaraan hij meedeed (Griffioen/Zuidplein Festival) en wat hem de juryprijs opleverde. Na het tweede festival (Groninger Cabaret Festival) zat hij terug in de trein met de persoonlijkheidsprijs in zijn tas. Met zijn theaterprogramma 'Ik Ben' toerde hij door Nederland en op dit moment is de voorstelling in reprise.

De voorstelling wordt georganiseerd door de Stichting Dorpshuis Hummelo, dat naast concerten, filmavonden, lezingen, beurzen en kinderactiviteiten steeds vaker theater programmeert.

De voorstelling begint om 20.30 uur. Zaal open om 19.45 uur. Kaarten (10 euro in de voorverkoop) bij Spar Hummelo of via: mail. Aan de deur kosten ze 12,50 euro.


bestellen@dorpshuishummelo.nl


Kledingbank Zelhem weer open

ZELHEM - Zaterdag 24 november is de kledingbank weer open van 10.00 tot 12.00 uur. Het is dan weer mogelijk te komen halen en brengen. Kleding en linnengoed is welkom, het moet dan wel heel en schoon zijn.

Voor de klanten van de voedselbank is het uiteraard net als op dinsdagmiddag gratis, op vertoon van een bewijs van deelname. Voor anderen is het minimaal voor 1 euro per stuk. Wie meer kan missen, mag ook naar eigen inzicht meer geven. Van deze opbrengst worden levensmiddelen of andere noodzakelijke spullen gekocht die aan de voedselbank worden geschonken.

Iedere dinsdag is de kledingbank open van 13.00 tot 14.30 uur. In december Is de openstelling wat aangepast: de zaterdagopenstelling is op 22 december. Wie dan nog voor de kerst kleding wil kopen, heeft dan de laatste kans.Daarna zit de kledingbank een paar weken dicht. Er kan dan ook geen kleding gebracht worden. Op dinsdag 8 januari 2019 is de openingstijd van 13.00 tot 14.30 uur.

Kom gerust eens kijken op de openingstijden. De kledingbank is te vinden naast de Welkoop aan de Dr. Grashuisstraat 15 in Zelhem.


De Muzikale Ontmoeting

ZELHEM - In het interkerkelijke programma De Muzikale Ontmoeting bij Radio Ideaal zijn weer studiogasten uitgenodigd.

Op maandag 26 november zal de heer Rien Baauw uit Wichmond meewerken aan het programma. Drs. H.J. Boon zal een overdenking houden in de uitzending van maandag 3 december.

Dit programma wordt iedere maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden via Radio Ideaal. Muzikale verzoekjes kunnen t/m vrijdags voor de uitzending aangevraagd worden via 0314-622878.