Bestuur VVN Bronckhorst weer op volle sterkte

BRONCKHORST - Na helaas veel te vroeg afscheid te hebben moeten nemen van penningmeester Jan Holtrigter, is het bestuur van Veilig Verkeer Nederland (VVN) Bronckhorst verheugd dat Appie Klein Brinke het penningmeesterschap heeft overgenomen. Naast dat het bestuur van VVN Bronckhorst weer op volle kracht is, heeft zij met Appie Klein Brinke een nieuwe ambassadeur voor de verkeersveiligheid in de gemeente Bronckhorst. Met zijn automotive achtergrond is Appie Klein Brinke nauw betrokken bij verkeersveiligheid in de breedste zin van het woord, van onderhoud, verkoop van fietsen en auto's tot en met taxivervoer.


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 15 november was in zaal Den Bremer de vijfde en tevens laatste speelavond van de tweede ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Aartje Bernards en Pop Grizell 60,58%, 2. An Wortel en Lourens Zwart 60,25%, 3. Dinie Hartelman en Ruud Bijloo 59,58%. Lijn B. 1. Jasper de Ronde en Bert Nijenhuis 60,83%, 2. Jenny van Wanrooij en Wim van Wanrooij 55,83%, 3. Svatja de Wolf en Jirka de Wolf 55,00%. Lijn C. 1. Ab Boers en Henk Boers 59,17% 2. Ria Jansen en Rikie Scheers 55,42%, 3. Ans Knaake en Leida Pennekamp 54,58%.
Op donderdag 22 november is de volgende speeldag. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via: 06-25198329.


Achterhoeks Planetarium

TOLDIJK - Vrijdagavond 30 november en vrijdagavond 21 december van 20.00 tot 21.30 uur is het Achterhoeks Planetarium weer geopend voor publiek. Aan de Hoogstraat 29 in Toldijk bouwde Henk Olthof op zeer ingenieuze wijze meerdere planetaria. Heel bijzonder is de ruimtereis die men kan maken in Ruimteschip Aarde. Een aardbol die draait terwijl men erin zit en zo de aarde en de sterrenhemel laat zien. Aanmelden via de website noodzakelijk wegens beperkte ruimte.


achterhoeksplanetarium.nl


Netwerken via sociale media voor werkzoekenden

DOESBURG - Op 22 november is er in de bibliotheek van Doesburg van 10.00 tot 12.00 uur een bijeenkomst voor werkzoekenden.

Je gaat samen met andere deelnemers aan de slag om je zichtbaarheid op sociale media te verbeteren. Je leert je online profiel te verbeteren en je netwerk uit te breiden, zodat werkgevers je makkelijker kunnen vinden. Dit alles natuurlijk met als doel uitgenodigd te worden voor een gesprek. De meet-up is zo ingericht dat je van elkaar leert, door elkaar tips te geven en ervaringen uit te wisselen. Een ideale manier om je netwerk uit te breiden.

Bibliotheek West-Achterhoek organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met Stichting De Broekriem. De begeleiding is in handen van getrainde bibliotheekmedewerkers. Belangrijk Neem tijdens de workshop je eigen (uitgeprinte) cv mee! Deelnemen is gratis. Let op: er zijn maximaal vijftien plaatsen. Aanmelden via 0314 333445 of via www.biebnieuws.nl