Open avond Vrouwen van Nu Halle

HALLE - Dinsdag 13 november om 19.45 uur komt wijkagent Wouter Pol vertellen over de veiligheid in en rondom het huis, en wat we daar aan kunnen doen. Dit is een onderwerp dat iedereen aangaat. Zaal Nijhof is vanaf 19.15 uur open en staat er koffie en thee klaar. Op deze open avond is iedereen welkom, dus ook niet-leden.


Muziekkorpsen brengen bekende melodieën

ZELHEM - Zaterdagavond 24 november is het najaarsconcert van Euterpe in samenwerking met Westendorps fanfare. Tijdens dit concert zullen beide muziekkorpsen er op zijn best uit zien en met bekende melodieën een avondvullend programma verzorgen. Dus kom gezellig luisteren naar de muzikale samenwerking tussen Halle en Westendorp om 20.00 uur bij zaal Nijhof in Halle.


Natuurlijke landschapselementen onder de aandacht brengen

HALLE - Voortkomend uit het Dorpsplan Halle zijn diverse werkgroepen bezig gestalte te geven aan hun speerpunten om Halle en omgeving leefbaar te houden en te versterken voor de toekomst. Om een en ander bij een breder publiek onder de aandacht te brengen vindt er op maandag 19 november vanaf 19.45 uur een informatiebijeenkomst plaats in het Heidehuus in Halle-Heide. Wilfried Berendsen van de Agrarische Natuurvereniging 't Onderholt deze avond informeren over natuurlijke landschapselementen en vragen beantwoorden.

Bij leefbaar houden van stad of dorp denkt men vaak aan voorzieningen in de bebouwde kom zelf. Echter niet te onderschatten is het buitengebied en de invloed daarvan. Dit gaat verder dan alleen de directe omgeving van Halle schoon en mooi houden. Naast het belang van het buitengebied als agrarisch gebied zijn er natuurlijk de recreatie en de natuur in zijn algemeen die daar een plek vinden.
Een van de onderwerpen die de werkgroep buitengebied aangaat is het verdwijnen van landschapselementen die van belang zijn voor de biodiversiteit en dus voor de mens. Ook de aantrekkingskracht van een gebied voor recreatie van de lokale bewoners en het toerisme staat en valt met de aanwezige natuurlijke landschapselementen van een gebied. De Werkgroep Buitengebied wil graag de grondeigenaren in het buitengebied van Halle enthousiasmeren om mooie landschapselementen aan te planten.

Een van de middelen die de Werkgroep hanteert is het onder de aandacht brengen van subsidiemogelijkheden, waaronder voor de aanplant van een forse vrij uitgroeiende haag, hoogstam boomgaard, houtsingel etc. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het inzaaien van bermen en akerranden (geweldig voor de patrijs bijvoorbeeld), en onder bepaalde voorwaarden de aanleg van een poel.

De Werkgroep Buitengebied heeft ook, in samenwerking met de gemeente Bronckhorst, de mogelijkheid om bloem,- en kruidenrijke bermen en randen in te zaaien. Hartstikke mooi en daarbij goed voor de bijen en vlinders. Deze mogelijkheden biedt voor alle Hallenaren kansen om te helpen met de ontwikkeling en het verfraaien van het buitengebied.