Schutterskoning Richard Jansen samen met knuppelkoningin Alice Veenink, jeugdkoning Derk van Silfhout en jeugdkoningin Lieke Bessels. Foto: PR
Schutterskoning Richard Jansen samen met knuppelkoningin Alice Veenink, jeugdkoning Derk van Silfhout en jeugdkoningin Lieke Bessels. Foto: PR Foto:

Levendige optocht tijdens Septemberfeesten Zelhem

Volop dansjes, toneelstukjes en andere acties om wagens heen

Zelhem - De optocht van de Zelhemse Septemberfeesten was nauwelijks 'binnen' of de regen begon te vallen. Maar dat betekende wel dat het weer tijdens de optocht prima was. Met voorop de koets, waarin de nieuwe schutterskoning Richard Jansen, samen met knuppelkoningin Alice Veenink, jeugdkoning Derk van Silfhout en jeugdkoningin Lieke Bessels de optocht mocht leiden, vertrok de bonte stoet om 12.00 uur bij 'de Brink' voor een rondgang door het dorp.

De wagenbouwers hadden zich het advies van de jury aangetrokken. De jury had namelijk in voorgaande jaren aangedrongen op meer actie en theater tijdens de optocht. Het leidde tot dansjes, toneelstukjes en hele acts, waarbij de groep 'Mystery' zelfs een kanon in stelling bracht om, op verzoek, de feestvierende, vreemdgaande echtgenoot met 'kapotte boks en leuge knip' af te schieten. In een Hans Klok-waardige act werd het thema 'Ik kan 'm wel schieten' uitgebeeld. Het leverde de groep de eerste prijs op. De Boomkampjes eindigden met hun 'Airport Velswijk' op de tweede plaats en 'de Luizenmoeder' van CBS de Looschool werd door de jury met de derde plaats gewaardeerd. De uitslagen van de volks- en kinderspelen, zijn te vinden op pagina 3. Voor meer foto's, zie achterhoekfoto.nl

Kledingbank Zelhem opent deuren op nieuwe locatie

ZELHEM - De kledingbank Zelhem opent op 2 oktober om 13.00 uur op een nieuwe locatie haar deuren. Kom een kijkje nemen op deze nieuwe plek: Dr. Grashuisstraat 15 in Zelhem.

De wintercollectie is opgehangen en er is weer volop keuze in kinder-, dames- en herenkleding. Vanaf 2 oktober is de kledingbank aan de Dr. Grashuisstraat in Zelhem weer wekelijks geopend van 13.00 tot 14.30 uur. Men kan dan weer kleding en linnengoed komen halen en brengen. Helaas wordt geen speelgoed meer aangenomen. Er is een beperkte ruimte waardoor er geen plek meer is voor speelgoed. Kom dinsdag 2 oktober gerust kijken. De vrijwilligers staan klaar om iedereen van dienst te zijn.

'Ik kan 'm wel schieten' werd de winnaar van de optocht. Foto: PR