Afbeelding
Foto:

Drie maanden gratis meezingen met Zelhems Mannenkoor

ZELHEM - Kom 3 maanden gratis meezingen met de repetitie van het Zelhems Mannenkoor op donderdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in Cultureel Centrum De Brink te Zelhem.

Binnenkort start het koor met de voorbereiding voor de kerstoptredens van 2018. Meezingen? Kom op donderdag naar De Brink (ingang achterzijde). Aansluiten kan tot uiterlijk 25 oktober.

Neem voor meer informatie contact op met secretaris Chris Lubbers, 0575-462766 of bij de koormeester Gerrit Wesselink, 0314-623715.


Duo-concert cello en piano

HOOG KEPPEL - Zondag 30 september om 15.30 uur geven Hanneke Rouw op cello en Sofia Vasheruk op piano een duo-concert in de Dorpskerk in Hoog-Keppel. Ze spelen van Rachmaninoff de Cello Sonate in G-klein (opus 19) en van Grieg de Cello Sonate in A-klein (opus 36). De beide internationaal gewaardeerde 'jonge' talenten musiceren al vanaf zeer jonge leeftijd.

Hanneke Rouw begon op 8-jarige leeftijd cello te spelen en heeft haar studie afgerond aan het conservatorium in Zwolle. Daarna studeerde zij aan de Luca School of Arts in Leuven, België. Ondanks haar cello passie is ze microbiologie gaan studeren in Wageningen. Maar door inspirerende gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Stephen Isserlis en Anner Bijlsma besloot ze zich na haar afstuderen in 2011 volledig op de cello te richten.

Sofia Vasheruk werd geboren in Moskou en begon op 4-jarige leeftijd haar pianostudie in Moskou. Al op zeer jonge leeftijd speelde ze in vele internationale wedstrijden: waaronder de Nederlandse pianowedstrijd van de "Young Pianist Foundation" in het Muziekgebouw aan het IJ. Sofia is cum-laude afgestudeerd aan het Artez Conservatorium in Enschede en studeerde in Italië aan de Scuola Musica die Fiesole. In maart 2017 debuteerde ze in de Moscow Philharmonica Hall met het Russian National Orchestra.

Voor meer informatie en entree, zie de website.


www.dorpskerhoogkeppel.nl


Badmintonverenigingen Achterhoek houden gezamenlijke ledenwerfactie

ACHTERHOEK - Badmintonverenigingen in de Achterhoek hebben gezamenlijk een ledenwerfactie opgezet. Na de succesvolle start vorig jaar, bieden de verenigingen onder de naam 'Probeer badminton nu' 10 proeflessen aan. Tijdens deze proeflessen kan kennis worden gemaakt met de badmintonsport en worden de basisslagen en spelregels aangeleerd.

De verenigingen bieden verschillende lessen aan jeugd, volwassenen, 55-plussers (overdag) en aan aangepast sporters aan. Deelnemers betalen voor de proeflessen slechts 25 euro.

Inschrijven tot 30 september
Op de website is te zien welke 18 verenigingen aan de actie deelnemen en op welke dagen de verenigingen de proeflessen aanbieden. Zo kan iedereen een passende dag/avond en locatie vinden. De eerste lessen van de minicursus beginnen in de eerste week van oktober. Inschrijven kan via de website tot uiterlijk 30 september.


www.probeerbadminton.nu


Lichtpuntjesconcert met Embrace

DOETINCHEM – In het Inloophuis Oude IJssel aan de Plantenstraat 2, is op koopzondag 30 september van 11.00 tot 12.30 uur een Lichtpuntjesconcert met het vocaal ensemble Embrace.

De zeven zangeressen van Embrace brengen een gevarieerd repertoire waaronder veel bekende renaissance-, folk- en close harmony-nummers. De toegang tot het concert is gratis, inclusief koffie/thee met iets lekkers bij de ontvangst en een glaasje wijn of frisdrank na afloop.
Het Inloophuis wil met de Lichtpuntjesconcerten de inwoners van Doetinchem en ruime omgeving de gelegenheid geven om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het huis en met alle mogelijkheden die het huis biedt aan mensen die te maken hebben met kanker.
Opgeven voor het concert kan via activiteiten@inloophuisoudeijssel.nl. Gewoon binnenlopen mag ook.

Afbeelding