Akoestisch duo Yats bij Live@Ideaal
Akoestisch duo Yats bij Live@Ideaal Foto:

Yats bij LIVE@IDEAAL

ZELHEM - Woensdagavond 18 juli staat het duo 'Yats' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. Het duo speelt live en de muzikanten worden door de presentator bevraagd over hun 'roots' en aspiraties in de muziek.

Het duo Yats wordt gevormd door zangeres/gitariste Petra en zanger/gitarist Frans en is ontstaan in 2006. De naam Yats werd gekozen en is de afkorting van 'Your All Time Songs' en het duo doet wat de naam zegt, songs spelen uit lang vervlogen tijden tot deze tijd, waarbij de arrangementen op een eigentijdse manier worden gezongen en gespeeld. Het repertoire leent zich daardoor niet direct voor traditionele dansfeesten en/of partijen of evenementen waarbij een hoog meezinggehalte gebruikelijk is. Yats speelt graag op gelegenheden waar de voorkeur wordt gegeven aan een intieme en rustige sfeer. Actuele songs worden afgewisseld met 'Oldies' en ballads en jazzy nummers.

Zangeres/gitariste Petra is geboren en getogen in Lichtenvoorde. Met haar sopraanstem liet ze al vroeg van zich horen in een kinderkoor. Toch ging haar interesse verder dan alleen het koorrepertoire.

Zanger/gitarist Frans is de oprichter van Yats. Hij deed zijn muzikale ervaring op als zanger, gitarist, bassist, drummer en toetsenist bij verschillende lokale bands en orkesten. Hij maakt en bewerkt de muziekarrangementen voor Yats en begeleidt Petra zowel vocaal als instrumentaal op zijn gitaar. In het dagelijks leven is hij actief als muziekleraar.