Organist Wouter Bos. Foto: G. Wesselink.
Organist Wouter Bos. Foto: G. Wesselink.

Organist Wouter Bos neemt afscheid van Lambertikerk

Als jongen van 15 bespeelde hij al het kerkorgel

ZELHEM/HENGELO - Wouter Bos, als tweede organist verbonden aan de Lambertikerk in Zelhem, neemt afscheid. Om gezondheidsredenen moet hij na 63 jaren op het orgel stoppen met zijn taken. De kerkenraden van Zelhem en Hengelo (waar hij enkele periodes als vervanger de cantorij leidde) willen zijn vertrek niet onopgemerkt laten. Op zondag 8 juli is er een gezamenlijk afscheid, 's ochtends in de Lambertikerk in Zelhem en 's middags in de Remigiuskerk in Hengelo.

Aansluitend op de ochtenddienst van 10.00 uur in de Lambertikerk in Zelhem wordt hij toegesproken en kunnen gemeenteleden Wouter en zijn vrouw Leida de hand schudden. Na de dienst is er koffie en wordt er een koffieconcertje verzorgd door zijn Zelhemse collega's. In een bijeenkomst om 14.00 uur in de Remigiuskerk in Hengelo zal Wouter muzikaal worden bedankt en is eveneens de gelegenheid om hem de hand de schudden, onder het genot van een hapje en een drankje.

Als jongen van 15 bespeelde hij al het kerkorgel, in zijn woonplaats Amsterdam en niet lang daarna kreeg hij een vaste aanstelling in de Buiten Amstelkerk. Het orgel waarop hij ooit begon is nu te vinden in de Remigiuskerk te Steenderen. Hij volgde orgel en koordirectielessen bij onder andere Willem Vogel en heeft sindsdien tientallen jaren als organist gediend in zondagse erediensten en bij andere kerkelijke gelegenheden. In Ellecom was hij jarenlang organist in de Nicolaaskerk en hij richtte daar de cantorij op. Dit alles deed hij naast en na zijn dagelijks werk in de verzekeringsbranche.

Sinds 2001 was Wouter, als tweede organist, verbonden aan de Lambertikerk in Zelhem. Vier jaar geleden kwam daar nog een taak bij in de Remigiuskerk te Hengelo Gld. Hier heeft hij enkele korte periodes als vervanger de cantorij geleid. Het was altijd duidelijk te horen dat Wouter beschikte over vakmanschap op het orgel en dat hij zelf grote vreugde beleefde aan de muziek en de omgang met mensen van alle leeftijden.

Kom kijken hoe live radio gemaakt wordt

ZELHEM - Radio Ideaal wordt wel 'het gezelligste radiostation van de Achterhoek' genoemd. Tijdens de Zelhemse Zomerfeesten op zaterdag 7 juli komen de programma's van Radio Ideaal vanaf het Stationsplein in Zelhem. Van 10.00 uur tot 20.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje achter de schermen te komen nemen.

Op zaterdag 21 juli is de studio aan de Stationsstraat 32a in Zelhem open voor publiek tussen 11.00 uur en 20.00 uur. Ook dan kunnen belangstellenden komen kijken hoe live radio wordt gemaakt.
Wie komt de redactie versterken? Of komt presenteren? Bij Radio Ideaal werken zo'n 55 medewerkers op vrijwillige basis. Er is nog plek om deze redactie te komen versterken. Ook zoekt Radio Ideaal nog presentatoren voor haar nieuws- en sportprogramma's. Enthousiasme is belangrijker dan ervaring. De minimumleeftijd is 16 jaar en goede beheersing van de Nederlandse taal is een pre. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Joke Berendsen via mail. secretariaat@radioideaal.nl.