Met vereende krachten werd in Hummelo een fietscrossbaan uit de grond gestampt door een groot aantal vrijwilligers en hun kinderen die heel fier de naam ‘Heuvelkrabbers’ dragen. Thijs Godschalk, Freek Jolink, Jurjen Smeitink, Jelle Dreteler, Jaan van Campen, Daan Smeitink en Joep Jolink. Foto: Gerrit Kempers
Met vereende krachten werd in Hummelo een fietscrossbaan uit de grond gestampt door een groot aantal vrijwilligers en hun kinderen die heel fier de naam ‘Heuvelkrabbers’ dragen. Thijs Godschalk, Freek Jolink, Jurjen Smeitink, Jelle Dreteler, Jaan van Campen, Daan Smeitink en Joep Jolink. Foto: Gerrit Kempers Foto:

Kinderfietscrosswedstrijden
'Hummelo Open'

HUMMELO - Op zondag 3 juni wordt voor de tweede maal de 'Hummelo Open' georganiseerd op de fietscrossbaan naast o.b.s. De Woordhof. Om 12.00 uur gaat de baan open om alvast lekker te oefenen. Vanaf 13.00 uur is de inschrijving. De kinderen worden op leeftijd ingedeeld en er wordt geëindigd met een spectaculaire Superklasse. Neem vooral al je fans mee, want met een barretje, een barbecue, een muziekje erbij belooft het een gezellige dag te worden.

Vanaf 13.00 uur kan er worden ingeschreven. Zowel deelname voor de kinderen als de toegang voor iedereen is geheel gratis. De kinderen worden op leeftijd ingedeeld en ook is er een Superklasse die de toeschouwers zullen trakteren op een beetje spektakel. De bekers worden beschikbaar gesteld door Bennie Jolink, Klaas-Jan Huntelaar en Gijs Jolink.

De organisatie vraagt de ouders/verzorgers om, behalve een fiets, ook geschikte kleding en een (fiets-)helm voor hun kind mee te nemen. Voor wie dit niet heeft, zijn er ook reservefietsjes en -helmen aanwezig.Om 14.00 uur starten de wedstrijden.

De fietscrossbaan werd vorig jaar aangelegd. Initiatiefnemer was de Stichting RAPS (Racende Achterhoekers Promoten Snelheid), die contact zocht met de gemeente Bronckhorst, Basisschool de Woordhof, de Dorpsraad Hummelo, het Rabo Coöperatiefonds en loonbedrijf Smeitink. De gemeente ging akkoord met de locatie naast De Woordhof middels een participatieovereenkomst en vele vrijwilligers verenigd als 'de Heuvelkrabbers' stonden garant voor de aanleg en afwerking. De baan is nu dus een jaar in gebruik en er wordt naar hartenlust op gecrost.