Foto: PR
Foto: PR Foto:

Open Inloopdag Dorpsschool Halle

Halle - Woensdag 25 april houdt Dorpsschool Halle van 10.30 tot 14.30 uur een open dag om ouders, (oud)-leerlingen, toekomstige ouders en andere belangstellenden de gelegenheid te bieden om de sfeer te proeven en een kijkje te nemen in de klassen. In die klassen is op dat moment veel te zien omdat de leerlingen hebben deelgenomen aan de projectweken 'Projects 4 Learning' en het resultaat daarvan in het thema 'Wat is leven' (bovenbouw) en 'Lentekriebels' (onderbouw) in de klassen is uitgestald.

Ook bij de peutergroep, de kinderdagopvang en de buiten-/naschoolse opvang van Juut & Co kunnen belangstellenden vrij binnenlopen om een kijkje te nemen. Natuurlijk staat er een lekker kopje koffie of thee voor u klaar en krijgen ook de kinderen een traktatie.

Halse Schoolvereniging
Dorpsschool Halle valt onder de verantwoording van het bestuur van de Halse Schoolvereniging. De school is een neutraal bijzondere school en lid van de besturenbond VBS, Vereniging van Bijzondere Scholen. Neutraal staat voor het openbare karakter van de school en Bijzonder betekent dat de school een eigen bestuur heeft. De school is dus een vereniging met een eigen bestuur. Alle ouders van kinderen (gezinnen), die naar de Dorpsschool gaan worden geacht lid te worden van de Halse Schoolvereniging. Verder kan iedereen die instemt met doel en grondslag van de vereniging lid worden.

Door de opheffing van de scholen in Halle Heide en Halle Nijman is het voedingsgebied in de afgelopen jaar vergroot. De school telt ongeveer 150 leerlingen, verdeeld over één kleutergroep 1-2, verder een groep 2-3, groep 4-5, groep 5-6, groep 7 en groep 8. Opvallend is het grote aantal kleuters (44).

Naast het werken met 'Projects 4 Learning' wordt er in alle groepen Engels gegeven.