Op Hemelvaart doen veel liefhebbers mee met Fiets! de boer op. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Op Hemelvaart doen veel liefhebbers mee met Fiets! de boer op. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

Fiets! de boer op Bronckhorst-West

BRONCKHORST WEST - De organisatie van Fiets! de boer op organiseert dit jaar op 10 mei, Hemelvaartsdag, weer een fietstocht voor het hele gezin, met ontbijt vooraf.

Langs een route van circa 28 kilometer kunnen verschillende bedrijven worden bezocht, zoals een melkveehouder biologisch en regulier, museum, groenspecialisten, voerspecialist. Tevens is er op het eindpunt een bierproeverij. Door de vele stops is de tocht ook voor ongeoefende fietsers en kinderen goed te doen. Tevens is er een autoroute beschikbaar.

Startpunt: Jeugdsoos Flophouse aan de Hoogstraat 15, 7227 ND Toldijk. Starten en ontbijt vanaf 8.00 uur tot 10.30 uur. Kosten: Deelname is 6 euro per persoon inclusief ontbijt. Kinderen tot 12 jaar gratis. Routebeschrijving is verkrijgbaar bij het startpunt, aanmelden is niet nodig. Er is parkeergelegenheid aanwezig.

eer informatie bij Olga Oosterink, 0314-381440 of 06-10646993, Anneke Groot Roessink, 0575-470245 of 06-18375569, of via de website.


www.fietsdeboerop.wix.com/ fietsdeboerop


Canzonet geeft concert in Hoog-Keppel

HOOG KEPPEL - Op 22 april verzorgt het koor Canzonet uit Dieren een voorjaarsconcert in de Dorpskerk van Hoog Keppel. Het concert begint om 15.00 uur. Op het programma staan a capella werken van Elgar, Purcell en Brahms, maar ook ouder werk, o.a. van Dowland en een anoniem 17de eeuws Marialied uit Peru.Ook vertolkt het koor Cantique de Jean Racine van Gabriel Fauré en drie Italiaanse nocturnes van Mozart, op piano begeleid door door Anita Simmes. Tijdens het concert klinken er twee intermezzi: Anita Simmes en Kirsten van Oort spelen enkele quatre-mains. Toegangskaarten kosten 8 euro en zijn verkrijgbaar aan de zaal en per mail via de site van Canzonet.


www.canzonet.nl


Lezing over vaderlandse geschiedenis

ZELHEM - Enkele dagen na de laatste ledenbijeenkomst van Nut Zelhem, viert Nederland Koningsdag en dat is een goede aanleiding om ons nog eens te verdiepen in onze vaderlandse geschiedenis en vooral de rol daarin van de Oranjes. Daarom wordt op 23 april een lezing gehouden om 20.00 uur in Ellens restaurant (zaal is open om 19.30 uur) door Wim Kroon.

In de lezing van Wim Kroon zullen allerlei bijzonderheden over de elkaar opvolgende vorsten en vorstinnen de revue passeren. Hij is gepensioneerd leraar geschiedenis en na zijn werkende leven is hij gevraagd als gids actief te zijn op Paleis Het Loo. Hij geeft daar onder meer lezingen voor de medewerkers binnen het paleis. Zijn liefde voor vaderlandse historie komt tot uiting in de boeken die hij erover schreef. Hij verzorgt nog regelmatig boeiende lezingen, met vele anekdotes over het Huis Oranje-Nassau. Zijn presentaties gaan vergezeld van aantrekkelijk beeldmateriaal.

Toegang is gratis voor leden van 't Nut maar ook anderen zijn hartelijk welkom tegen betaling van 4 euro inclusief een kopje koffie.