Het Zelhems Mannenkoor. Foto: PR
Het Zelhems Mannenkoor. Foto: PR Foto:

Oranjeconcert Zelhems Mannenkoor

ZELHEM - Op vrijdag 27 april (Koningsdag) geeft het Zelhems Mannenkoor onder leiding van Susanna Veerman en aan de piano Yvonne Beeftink een Oranjeconcert in de Brink in Zelhem. Aanvang 19.30 uur. Ingang via parkeerplaats aan de achterzijde.

Ook het Russisch Kinderkoor 'Samenklank' uit Moskou onder leiding van Julia Polovnikova zal medewerking verlenen. Dit koor is van woensdag 25 april tot en met maandag 30 april te gast zijn bij het Zelhems Mannenkoor. Mede door de medewerking van dit kinderkoor belooft het een mooi en afwisselend concert te worden. De koren zullen samen optreden maar ook afzonderlijk te beluisteren zijn. Dit concert wordt geopend met het Gelders Volkslied en afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus. De toegang is gratis, wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Ook zal het kinderkoor op zaterdag 28 april koor een concert geven in de Remigiuskerk te Hengelo (G) Dit concert wordt georganiseerd door de Vrienden van de Remigiuskerk. Zondag 29 april staat er bezoek gepland aan Amsterdam. Het koor zal hier te beluisteren zijn tijdens de eucharistieviering in de Augustinuskerk te Amsterdam. Dit is tevens de kerk waarin Susanna Veerman (dirigent Mannenkoor) de vaste organist is.


Als lezen anders moet

BRONCKHORST - Lezen kan altijd. Dus ook voor wie blind, slechtziend of dyslectisch is of een fysieke beperking heeft en daardoor geen boek kan vasthouden. In deze maatschappij draait alles om toegang tot informatie terwijl zo'n 1.1 miljoen mensen in Nederland te maken hebben met een leesbeperking. Omdat deze mensen niet buitenspel mogen komen te staan is Passend Lezen ontwikkeld. Deze in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en Stichting Dedicon ontwikkelde dienst is voor iedereen toegankelijk.

Wie lid is van de bibliotheek kan zich aanmelden via de site www.bibliotheek.nl/passendlezen en heeft direct toegang tot zo'n 45.000 gesproken boeken. Alles wat daarvoor nodig is, is een bibliotheekpas en een internetverbinding. Na het aanmelden neemt een medewerker van Bibliotheekservice Passend Lezen contact op om de gegevens en Verklaring Leesbeperking samen door te nemen.

Wie geen lid is van de bibliotheek kan zich aanmelden via www.passendlezen.nl. Na de inschrijving kan worden gekozen uit meer dan 75.000 gesproken boeken, circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften en 15.000 brailleboeken.

Om te weten of Passend Lezen iets voor jou of iemand in jouw omgeving is, kan voor meer informatie kijken op www.bibliotheekwestachterhoek.nl, kies in de oranje balk 'lezen' en kijk daarna bij 'Alles over moeite met lezen'. Het is ook mogelijk contact op te nemen met de klantenservice van bibliotheek West Achterhoek, 0314-33 34 45. Zij zorgen dan voor een afspraak met een medewerker die verder kan helpen.