Prinses Juliana ging voorop in de Palmpasenoptocht. Foto: Radio Ideaal - Mieke van den Brink
Prinses Juliana ging voorop in de Palmpasenoptocht. Foto: Radio Ideaal - Mieke van den Brink Foto: Radio Ideaal - Mieke van den Brink

Massale zoektocht naar paaseieren

Zelhem - Jaarlijks blijkt weer dat de Palmpasenoptocht met eierzoekwedstrijd een zeer gewaardeerd evenement is. 'Gewapend' met een mooie palmpasentak, maar ook gewoon op z'n '(Palm)Paasbest', kwam de Zelhemse jeugd massaal naar de muziekkoepel op het Stationsplein.

Daar werden ze ontvangen door de Paashaas, die de kleurplaten in ontvangst nam. De kinderen die de mooiste kleurplaten hebben gemaakt, krijgen bericht van de organiserende B&OZ om een prijsje in ontvangst te komen nemen.

Muziekvereniging Pr. Juliana was gevraagd om de optocht naar het 'eierzoekbosje' muzikaal te begeleiden. Na de zoektocht, waarbij vele eieren gevonden werden, ging het in optocht weer terug naar het Stationsplein, waar de kinderen nog een lekkere verrassing kregen van de organisatie.


Kledingbank Zelhem open

ZELHEM - De kledingbank in Zelhem is op zaterdag 31 maart open van 10.00 tot 12.00 uur. Alle winterkleding is dan drie stuks voor 1 euro. Iedereen is welkom en kan kleding kopen.

Er zijn nog steeds evenementtassen van de Feestfabriek te koop. Deze zijn 5 euro per stuk. De opbrengst is bestemd voor de voedselbank. De kledingbank wil ruimte maken voor de zomerkleding en is daarom op 3 april gesloten. De vrijwilligers gaan dan de winterkleding wisselen voor de zomerkleding. Op dinsdag 10 april zijn zij weer open en kan er weer kleding worden gehaald en gebracht van 13.00 tot 14.30 uur. Verzoek om de kleding en linnengoed schoon en heel aan te leveren. De kledingbank is te vinden aan de Johannes Vermeer straat (de oude Schildersoordschool) in Zelhem.


Vieringen in de Stille Week

DREMPT/HOOG KEPPEL - Op vrijdag 30 maart om 19.30 uur verzorgt de oecumenische zanggroep Follow Up uit Doesburg de Matteüs Passie in de Goede Vrijdagviering in de St. Joriskerk in Drempt.

De viering op Goede Vrijdag is onderdeel van de vieringen in de Stille Week die op Witte Donderdag beginnen. In de viering op Witte Donderdag in de Petrus en Pauluskerk in Hoog-Keppel wordt de laatste maaltijd van Jezus herdacht en de betekenis die deze maaltijd in zijn en onze tijd heeft. In de viering op Goede Vrijdag in de St. Joriskerk in Drempt wordt het lijdensverhaal van Jezus verteld; dit jaar dus in de vorm van de Matteüs Passie. In de viering op Stille Zaterdag in de Petrus- en Pauluskerk in Hoog-Keppel is men stil en denkt aan de leegte die achterblijft als je iemand moet missen en kijkt men hoopvol vooruit naar het licht, het leven dat na de nacht weer gaat doorbreken. In de Paasmorgenviering in de Petrus- en Pauluskerk in Hoog-Keppel wordt gevierd dat het licht is teruggekomen. Als teken van verbondenheid met de mensen in de dorpen deelt de Protestantse gemeente Drempt en Oldenkeppel deze ochtend kleine boeketjes bloemen uit. De vieringen op donderdag- en vrijdagavond beginnen om 19.30 uur en op zaterdagavond om 22.00 uur en de Paasmorgenviering om 10.00 uur. Na de Paasmorgenviering is er een kopje koffie of thee.

Info bij Marjan van Zadelhoff: 0313-472364 of scriba@kerkdrempel.nl