Bouke Hollak en Kevin de Voogt van Jumbo Hollak overhandigen de prachtige cheque van 2105,20 euro aan Carsten. Foto: PR
Bouke Hollak en Kevin de Voogt van Jumbo Hollak overhandigen de prachtige cheque van 2105,20 euro aan Carsten. Foto: PR Foto:

Statiegeldactie Jumbo Hollak levert meer dan 2000 euro op voor Carsten

Zelhem - Al een aantal jaren organiseert Jumbo Hollak statiegeldacties om, vooral plaatselijke en regionale, doelen te helpen. Bij de flessenautomaat kan de klant kiezen voor het geld of het bedrag doneren aan één van de vier, door Jumbo Hollak gekozen, doelen. De afgelopen maanden kon er ook gekozen worden voor de stichting 'Knallen voor Carsten'. Maar liefst 800 keer werden flessen voor de stichting gedoneerd met een totaalwaarde van 1105,20 euro, een bedrag dat door Jumbo Hollak nog eens met maar liefst 1000 euro werd aangevuld. Bouke Hollak en Kevin de Voogt van Jumbo Hollak overhandigden de cheque van 2105,20 euro aan Carsten

Bouke Hollak had bij dit doel direct een heel goed gevoel, "omdat het lokaal is en daarom heel dichtbij". Zo dichtbij zelfs dat hij bij de overhandiging van de cheque aankondigde dat hij de stichting de rest van het jaar nog in de automaat laat zitten.

Hij vertelde verder dat hij via sportschool Aerofitt Carsten al kende en dat hij het hele gebeuren rondom hem dus van dichtbij had meegemaakt. Een statiegeldactie leek hem vorig jaar al een goed idee en toen de stichting om de hoek kwam kijken en er contact ontstond via medewerker Kevin de Voogt was er een klik en nog voordat de stichting een feit was, startte hij de actie.

De actie loopt dus nog door en klanten kunnen nog steeds hun statiegeld doneren voor de stichting. "Bij onze automaat is het simpel om statiegeld te doneren. Je kunt het zelfs over meerdere doelen spreiden", aldus Bouke Hollak.