Voorzitter Bennie Bannink van folkloristische dansgroep Wí'j eren 't Olde. Foto: PR
Voorzitter Bennie Bannink van folkloristische dansgroep Wí'j eren 't Olde. Foto: PR Foto:

'Op langere termijn nieuwe leden nodig'

VELSWIJK - Folkloristische dansgroep Wí'j eren 't Olde uit Velswijk wil graag aanwas van jongere leden. Voorzitter Bennie Bannink: "We hebben nog steeds voldoende leden om de vele optredens gedurende het jaar te kunnen uitvoeren, maar als we naar de toekomst kijken/het voortbestaan op langere termijn, hebben we vooral mensen nodig hebben die 'jonger zijn dan ons gemiddelde'."

Deze week gaat daarom de Ledenwerfcampagne voorjaar 2018 van start. Bennie: "In tegenstelling tot de beginjaren van de dansgroep (opgericht in 1955), is in de huidige tijd een folkloristische dansgroep niet de eerste hobby waar mensen aan denken. Daarom zullen we actief op pad moeten gaan om, met de juiste argumenten, mensen te vinden die een keer tijdens een oefenavond willen komen om zelf te ervaren wat we te bieden hebben." Bennie vindt dat de dansgroep veel extra's te bieden heeft. Bennie: "Dansen is bijvoorbeeld een hobby, die je samen met je eigen partner kunt doen. Het opleidingstraject voor nieuwe leden is best wel pittig, maar hier geldt dat het gemakkelijker wordt als je de eerste dansen onder de knie hebt. De oefenavonden en de optredens in binnen- en buitenland geven meer energie dan dat ze vragen."

Om de ledenwerving te ondersteunen worden posters en flyers verspreid, er aandacht aan besteed in de media en wordt de website en Facebookpagina actueel gehouden. Bennie: "De belangrijkste actie is wellicht nog wel de opdracht aan de eigen leden om in hun eigen omgeving enthousiast te vertellen over 'Wi'j eren 't Olde' en mensen te zoeken en uit te nodigen om met ons mee te doen. Dus zeg niet direct nee, want je krijgt er zeker geen spijt van".