De spelers van toneelvereniging HTV. Foto: Anita Roenhorst
De spelers van toneelvereniging HTV. Foto: Anita Roenhorst

Reuring over 'De hoekpaal' met HTV

HENGELO - De Hengelose toneelvereniging HTV houdt haar jaarlijkse toneeluitvoeringen op 9 en 10 maart aanvang 20.00 uur en 11 maart aanvang 14.00 uur in Ons Huis aan de Beukenlaan 30 te Hengelo. Er is dit jaar gekozen voor een blijspel in drie bedrijven: 'De hoekpaal' geschreven door Jan Derene.

Korte inhoud: Midden in een dorp ligt een pleintje, waar slechts een paar mensen aan wonen en hun saaie bestaan leven zonder dat er iets bijzonders gebeurt. Op dat het pleintje staat een houten paal. Iedereen op het pleintje heeft er wel iets over horen vertellen maar niemand, behalve de cafébaas, weet precies hoe die houten paal daar terecht is gekomen. Op een dag verschijnen er een paar landlopers op het pleintje. Ze brengen hun nacht door bij de paal. Met hun streken schudden ze als het ware de bewoners wakker. Als dan er ook nog een deftige mevrouw op het pleintje verschijnt en er bovendien pogingen worden ondernomen om die hoekpaal neer te halen, dan wordt geleidelijk aan de herkomst van die paal duidelijk.

Entreekaarten kosten 6 euro en zijn te bestellen bij Henk Woerts, 0314-625322/06-55393350, bij Ons Huis te Hengelo, 0573-463555 of stuur een mail naar toneelvereniging-htv@outlook.com.