Blokfluit, klavecimbel en cello

Zelhem - Zondag 11 februari vanaf 20.00 uur verzorgt de Stichting Kamermuziek Zelhem weer een concert in de theaterzaal van 'de Brink'. Uitgenodigd is het trio, waarin de blokfluit van de 17-jarige blokfluitiste Lucie Horsch een belangrijke rol speelt. Ze speelt het concert samen met Alexandra Nepomnyashchaya-klavecimbel en Gideon den Helder-cello. Op het programma staan werken van Georg Friedrich Händel, François Couperin, Claude Debussy, Carl Philipp Emanuel Bach, Giuseppe Sammartini, Yun, Johann Sebastian Bach en Nicolas Chédeville.

Lucie Horsch is een van de grootste muzikale talenten van haar generatie en een reeds veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. Op haar negende soleerde ze tijdens het AVRO Kinderprinsengrachtconcert, begeleid door het JeugdOrkest Nederland onder leiding van Jurjen Hempel, een optreden dat leidde tot een bijna nationale sensatie. Bij het Prinses Christina Concours in 2012 won Lucie Horsch de eerste prijs tijdens de nationale finale in Den Haag. In 2013 werd zij vervolgens na een live televisieoptreden bij 'De Avond van de jonge musicus' verkozen om Nederland te vertegenwoordigen in de finale van 'Eurovision Young Musicians' 2014 in Keulen. Ze won vervolgens prachtige prijzen en trad op in binnen- en buitenland. Lucie heeft een exclusief platencontract bij Decca Classics.

Alexandra Nepomnyashchaya is in 1986 in Moskou geboren. Al op haar vierde begon ze haar studie aan de Grassin Special Music School in Moskou. In 2004 vervolgde ze haar studie aan het Nationaal Tschaikovsky Conservatorium in Moskou, waar ze clavecimbel, orgel en fortepiano studeerde. In 2010 kwam ze voor haar Master Degree naar het Conservatorium van Amsterdam om bij Menno van Delft en Richard Egarr in 2013 haar diploma te behalen. Momenteel studeert ze aan de Hochschule für Musik und Theater in München bij Prof. Christine Schornsheim voor haar solistendiploma.

Gideon den Helder (1986) studeerde cello bij Monique Bartels in Amsterdam en Clemens Hagen in Salzburg, waar hij zijn masterdiploma met hoogste onderscheiding behaalde. Hij voltooide zijn opleiding bij Thomas Grossenbacher in Zürich met het solistendiploma. Ook volgde hij lessen barokcello bij Jaap ter Linden en Roel Dieltiens. In 2003 werd Gideon uitgeroepen tot Jong Muziektalent van het jaar. Hij volgde masterclasses bij o.a. Valter Despalj, Frans Helmerson, Colin Car en Heinrich Schiff.