Quintus heren senioren scoren

HENGELO – Een aantal teams van Handbalvereniging SV Quintus kwam in actie op zondag 9 december. Ging Heren Senioren 2 voor een uitwedstrijd op pad, de overige wedstrijden speelden zich af in Sporthal de Kamp.

Quintus Heren 2 speelde in Deventer tegen DSC 1. In de eerste helft ging de stand gelijk op en wist Quintus met een kleine voorsprong de rust in te gaan, 9-11. Na rust waren de Deventenaren moe gespeeld terwijl Quintus op tempo door kon. Daardoor bleek de wedstrijd al snel beslist en wonnen de mannen uit Hengelo met ruime cijfers. Eindstand 11 - 23.

Deze zondag speelde Quintus D1 tegen OBW D1. Na een vervelende wedstrijd vorige week, kon het team deze zondag weer opnieuw beginnen en hoe. Er werd super verdedigd door Quintus, veel afgeblokt en Ruben hield bijna alle ballen uit het doel. Aanvallend kwam het thuisteam er ook beter door. Het bleef lang 3-1 in de eerste helft. In de tweede helft werd het spelletje fanatieker en werd er ook meer gescoord. Na een break-out van Senne, Julia en daarna Lasse kon de wedstrijd worden afgesloten met een mooie 11-1.

De wedstrijd tussen Heren Senioren 1 van Quintus en Cabezota zou een spannende worden omdat de teams aan elkaar gewaagd zijn. Door de tegenstander met snelle tegenaanvallen onder druk te houden, werd ere conditioneel veel gevraagd van hen. Dit in combinatie met een weer goede dekking is de winst binnen gesleept. Uitslag 33-27.

Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 6 december was in zaal Den Bremer de derde speelavond van de derde ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Marijke Hilderink en Emmy Stegeman 65,83%, 2. Annelies Schröder en Jan Rondeel 56,25%, 3. Aartje Bernards en Pop Grizell 54,17%. Lijn B. 1. Henny Deunk en Wil Matser 63,85%, 2. Karen Notten en Erica Schut 56,77%, 3. Ria Jansen en Rikie Scheers 52,63%. Lijn C. 1. Dinie Volkers en Dick Kwakkel 61,88%, 2. Ans Knaake en Leida Pennekamp 61,46%, 3. Paulien Gasseling en Minie Peters 56,77%.
Op donderdag 13 december is de volgende speeldag. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.

Voetballertjes Zelos onder 9-2 kampioen

ZELHEM - De voetballertjes van het Zelhemse Zelos onder 9-2 hebben de najaarscompetitie afgesloten met het kampioenschap.

Op bezoek bij Trias in Winterswijk was meteen vanaf de aftrap duidelijk dat de kinderen hun zinnen hadden gezet op een klinkende overwinning. Met goed voetbal en ook prima samenspel werd de tegenstander van de mat gespeeld. Zelfs de toegestane inzet van een extra speler voor de tegenstander vanaf de tiende minuut kon dat spelbeeld niet veranderen. De wedstrijd werd afgesloten met 14 gescoorde doelpunten voor Zelos en gelukkig ook een eretreffer voor de tegenstander.

Een puike teamprestatie ondanks de erg slechte weersomstandigheden, vooral in de tweede helft. En natuurlijk hadden de begeleiding en de ouders gezorgd voor medailles en een echte kampioensbeker. Na terugkeer in Zelhem werd het feestje nog even voortgezet.

In de voorjaarscompetitie gaat het team een klasse hoger spelen.