Theo Rietman ontvangt de cheque voor het Rode Kruis uit handen van de bedrijfsleider De hoop van COOP Zelhem. Foto: PR
Theo Rietman ontvangt de cheque voor het Rode Kruis uit handen van de bedrijfsleider De hoop van COOP Zelhem. Foto: PR

Filmavond in bieb Hengelo: The Post

HENGELO - Woensdagavond 12 december is het weer filmavond in bibliotheek Hengelo. Dit keer de film 'The Post'. Let op: de aanvangstijd is vervroegd naar 19.30 uur.

The Post, geregisseerd door Steven Spielberg, is een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen. Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en redacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt al hun meningsverschillen aan de kant te schuiven in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.

Aanvang van de film is 19.30 uur. Vrienden bibliotheek Hengelo betalen 4 euro, andere belangstellenden betalen 6 euro voor een kaartje. Kaartjes voor de film zijn vooraf te koop in bibliotheek Hengelo, Sterreweg 10 of op de avond zelf bij de kassa. Van harte welkom.


www.facebook.com/vrienden bibiliotheekhengelogld/


Cheque voor het Rode Kruis

ZELHEM/BRONCKHORST - Op woensdag 28 november heeft Theo Rietman namens het Rode Kruis afdeling Bronckhorst een cheque ter waarde van 233,80 euro in ontvangst mogen nemen uit handen van de bedrijfsleider de heer De hoop van COOP Zelhem.

De afgelopen maanden konden de klanten bij de COOP Zelhem statiegeld doneren aan het Rode Kruis afdeling Bronckhorst, de opbrengst is door de COOP verdubbeld.
De afdeling Bronckhorst is heel erg blij met dit bedrag. Hiermee kan zij nieuw materiaal aanschaffen welke wordt gebruikt bij de inzet voor evenementenhulpverlening. Zij danken de COOP hartelijk.


Opbrengst NSGK-collecte Hengelo

HENGELO - In november hebben vrijwilligers in Hengelo Gld. gecollecteerd voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Er zijn elf collectanten langs de deuren gegaan en zij hebben 967,60 euro opgehaald. NSGK bedankt alle collectanten en alle gevers hartelijk voor hun inzet en bijdrage.

Met dit geld steunt NSGK honderden projecten op het gebied van spelen, leren, wonen, werken en voorlichten. Met als doel dat kinderen en jongeren met en zonder handicap als vanzelfsprekend samen kunnen leven.
Wie volgend jaar ook wil collecteren, kan contact opnemen met de lokale coördinator Gert Wenneke, Fokkinkweg 5, Hengelo Gld, telefoon 0575-462334 of 06-23580163.
Voor degene die dit jaar geen collectant aan de deur heeft gehad, maar toch nog een bijdrage wil overmaken, doet dit door de letters NSGK te sms'en naar het nummer 4333 voor een eenmalige gift van 3 euro. Of doneer online via www.nsgk.nl.


Opbrengst Alzheimer collecte Steenderen/Hengelo

STEENDEREN/HENGELO - De collecte van stichting Alzheimer Nederland heeft in Steenderen en omstreken 1807,40 euro en in Hengelo/Keijenborg 1294 euro opgebracht. Wederom een mooi resultaat. Hartelijk dank aan alle gevers en aan alle collectanten. De opbrengst is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie en hulp, informatie en belangenbehartiging voor mensen met dementie en hun naasten. Wie ook collectant wil worden, kan zich opgeven kan via de website.


www.alzheimer-nederland.nl