DCH-spelers in de Nationale Competitie

HENGELO - In de zevende ronde van de Nationale Competitie speelden zeven spelers mee die ook lid zijn van DCH.

In Huissen, tegen VBI 2 wist Arnoud de Greef een formidabele winst te behalen en speelde DIOS 1 daarmee gelijk met 10-10 en staat achtste met 7-5 in de hoofdklasse A. In de tweede klasse B speelde DUO 2 thuis in Doetinchem en ontving DIOS 2. DUO 2 won ruimschoots met 14-6 en staat vierde met 7-11. Namens DUO speelde Rodier Evers gelijk, Ben Okken won en Jaap de Vries trof een andere DCH speler die namens DIOS achter het bord zat, namelijk, Jaap Vos en deze won het 'onder onsje'. Harry miste in het eindspel de winst en speelde daardoor gelijk. DIOS 2 staat negende met 7-5.
In Lunteren nam Gerrit Kreunen met DIOS 3 deel aan de wedstrijd tegen DES 3. Gerrit kreeg een slagzet om de oren, maar de tegenstander verdiende daar niets mee, echter Gerrit dacht dat het verloren was en gaf op. DIOS 3 met twee spelers te kort verloor met 17-3 en staat laatste met 7-1.

DCH 2 verliest dure punten
In de vijfde ronde van de bondscompetitie regio Oost Gelderland verloor het tweede team van de Hengelose damclub van de gasten uit Almen. Het eerste team van DOG was net iets sterker door met 3-5 te winnen. Gerrit Kreunen kwam een schijf achter in het middenspel, maar wist op een listige manier er een punt uit te slepen. Jan Luiten wilde DCH wel effe op voorsprong zetten door een doorbraak te forceren, maar dat verliep iets anders als hij in gedachten had. De tegenstander van hem haalde een meerslag finesse uit wat Jan een schijf koste, hij niet meer kon pareren en daardoor verloor. Jan Bosch bedacht alle trucs om zijn opponent te verrassen hetgeen hem niet lukte evenmin als Henk Lansink die zijn best deed maar ook met remise genoegen moest nemen. De eindstand werd hiermee 3-5 voor DOG. DCH 2 blijft nog tweede staan op basis van bordpunten maar met 5-6 staan ze vier punten achter op de koploper ADC uit Aalten.

In de onderlinge competitie zijn de volgende partijen gespeeld: Han van Beek - Rodier Evers 0-2, Jaap Vos - Arnoud de Greef 0-2, Ben Okken - Tonny Hoebink 2-0, Jaap de Vries - Wim Sloetjes 1-1, Harry Vos - Wim Eijkelkamp 2-0.

Standen: Groep A; Arnoud de Greef 10-17, Harry Vos 10-17, Ben Okken 10-15.
Groep B: Gerrit Kreunen 6-8, Gerrit Halfman 10-9, Jan Luiten 10-8.

DCH speelt op donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen, uitslagen, kijk op de sites.


dch-hengelo.geldersedambond.nl

www.kndb.nl/nationale-competitie/