Wethouders Paul Hofman en Evert Blaauw tonen de slimme ledverlichting. Foto: Liesbeth Spaansen
Wethouders Paul Hofman en Evert Blaauw tonen de slimme ledverlichting. Foto: Liesbeth Spaansen

Eerste Bronckhorster slimme ledlamp brand in Steenderen

BRONCKHORST/STEENDEREN – Op een grijze woensdagmiddag 5 december mochten de wethouders Paul Hofman en Evert Blaauw het eerste slimme led armatuur van de gemeente Bronckhorst aanbrengen en in werking zetten. Aan de Koningin Wilhelminastraat waren alle betrokken bedrijven bijeengekomen om het project, een goede stap naar energieneutraal worden, feestelijk te starten.

Door Liesbeth Spaansen

De plek waar de feestelijke ingebruikname plaatsvond was duidelijk herkenbaar: bij de keet van de gemeente Bronckhorst, op het plein van De Kei Steenderen. Heleen Lieftink organiseerde deze bijeenkomst met koffie, thee en taart.
Sander Burggraaf van de gemeente Bronkhorst heette iedereen welkom en bedankte de aanwezige vertegenwoordigers van de betrokken bedrijven Lieftink Advies, Signify, Dynniq, Lightwell, ProWonen, gemeente Bronkhorst en andere belangstellenden. De betrokken wethouders Evert Blaauw en Paul Hofman mochten de taart aansnijden en ronddelen.

Paul Hofman: "Ik ben trots dat de gemeente overgaat op ledverlichting. Dat is een enorme energiebesparing, waarmee we koppositie durven te nemen. We gaan ook over op smart, zodat we de verlichting kunnen dimmen. Daardoor blijft het donkerder in het buitengebied, dat is goed voor de dieren."
"We hebben het hier over een coproductie," vult Evert Blaauw aan. "Paul is van duurzaamheid, maar vanuit wegen en groen ben ik hier ook. We hebben een goede stap gemaakt in de keuze om smartverlichting te gaan aanbrengen. Ik dank jullie allemaal voor de samenwerking."


Lees verder op pagina 3