De bad Hike opent winterseizoen De Zwaan. Foto: PR
De bad Hike opent winterseizoen De Zwaan. Foto: PR

Start winterseizoen De Zwaan

HENGELO - Topformatie Hike opent op zaterdag 1 december het winterseizoen bij café de Zwaan aan de Spalstraat 3. In de disco zal dj Roy dezelfde avond de boel op stelten zetten. Aanvang 21.00 uur.


Praat mee met de VVD

BRONCKHORST - De VVD wil meer in contact komen met de burgers van Bronckhorst. Meer weten wat er speelt, meer weten waar problemen zijn, meer weten waar burgers enthousiast over zijn. Tijdens de maandelijkse inloopavonden is iedereen van harte welkom. Deze avonden zijn steeds voorafgaand aan de fractievergadering en vinden plaats in het gemeentehuis. De eerstvolgende inloopavond is dinsdag 4 december tussen 19.00 – 20.30 uur. Aanmelden kan via het e-mailadres. Mailen om een andere datum in te plannen kan ook.


t.lusink@bronckhorst.nl


Bingoavonden bij D'n Draejer

VELSWIJK - Carnavalsvereniging De Doldraejers te Velswijk en Wittebrink houdt ook dit winterseizoen in dorpshuis D'n Draejer aan de Velswijkweg 50 bingoavonden voor jong en oud. Aanvang: 20.00 uur, de zaal gaat om 19.30 uur open. De bingoavonden zijn op vrijdag 30 november, 14 december, 25 januari, 22 februari, 22 maart en 26 april.

Voor 10 euro is een set kaarten te koop waarmee acht ronden gespeeld kan worden, of koop een duokaart voor 15 euro voor dubbele kans op prijs. Deelnemers krijgen acht verschillende kleuren bingokaarten (elke ronde heeft een andere kleur) waarmee de hele avond gespeeld kan worden. De prijzen zijn 10 euro, 15 euro en 25 euro per ronde. Ook zijn er duo kaarten voor 15 euro (2 kaarten per ronde) voor dubbele kans op prijs. Verder is er de mogelijkheid om in de pauzes voor 5 euro mee te spelen met twee extra rondes, waarbij de winnaar maar liefst 50 euro wint.
De avond is vrij toegankelijk voor iedereen. 30 november bingo bij D'n Draejer in Velswijk!


Museumclub KBO-PCOB Hengelo sluit af in Noord Veluws Museum

HENGELO/NUNSPEET - Met een grote groep belangstellenden vertrok de museumclub van KBO-PCOB Hengelo vrijdag 16 november naar Nunspeet om een bezoek te brengen aan het Noord-Veluws Museum. De grote trekker was de expositie van Marjolein Bastin. Ter gelegenheid van het jubileumjaar van Marjolein heeft het museum een grote tentoonstelling ingericht van haar originele aquarellen.

Marjolein Bastin raakte na haar studie aan de kunstacademie geïnspireerd door de Verkade natuurboeken, deze natuur is zij gaan tekenen en schilderen. Zij brengt met haar schitterende tekeningen al meer dan veertig jaar de natuur dicht bij de mensen. Het museum biedt dit najaar de unieke gelegenheid om ruim 120 originele werken van dichtbij te bewonderen.
Ook in de vaste tentoonstelling van het museum waren prachtige werken te zien van het leven van boeren en burgers uit vroegere tijden. Zo'n honderd beeldende kunstenaars hebben tussen 1890 en 1950 in deze regio gewoond en gewerkt.
Het Noord Veluws Museum was een mooie afsluiting van de museumbezoeken van dit jaar. De museumcommissie wil volgend jaar weer een diversiteit aan interessante en mooie bezoeken plannen.


Christmas Carols in kerk Hummelo

HUMMELO - Zanglokaal Doetinchem houdt op 8 december in de Dorpskerk van Hummelo een a capella 'Zangdag Christmas Carols' onder leiding van Dineke de Roo. 's Middags om 16.00 uur wordt deze dag afgesloten met een concert. Een vocaal ensemble zorgt voor een intermezzo. De toegang is gratis en bij de uitgang is een open schaalcollecte. Na afloop van het concert kan er worden nagepraat onder het genot van een drankje in De Ruimte naast de kerk.