Zestiende keer crossen rondom Kasteel Vorden

VORDEN – Voor zestiende keer wordt zondag 30 december de Kasteelcross in Vorden verreden. Rondom Kasteel Vorden zal wederom een sfeervolle ambiance gecreëerd worden en een mooi parcours neergelegd worden door de RTV Vierakker-Wichmond.

De Vierakker-Wichmondse wielervereniging is al druk bezig met de sponsoring om deze dag tot een succes te maken. De Kasteelcross maakt deel uit van de Topcompetitie in het Nederlandse veldrijden.

Binnen deze competitie kunnen de renners in acht vooraf geselecteerde wedstrijden, waaronder de wedstrijd in Vorden, punten krijgen op basis van de door hen gereden uitslag voor een overall klassement. In verschillende categorieën gaan de Nederlandse veldrijders de strijd met elkaar aan rondom het Vordense kasteel.

Op 30 december zal er om 10.30 uur gestart worden met de gecombineerde cross voor de categorieën sportklasse en amateurs gevolg door de wedstrijd voor de Masters 40+ om 11.30 uur. Vervolgens is het de beurt aan de junioren en nieuwelingen die respectievelijk om 12.30 en 12.32 uur starten. Om 13.30 uur is het de beurt aan de vrouwen van het veldrijden, alle vrouwencategorieën starten tegelijkertijd.

Het slotspektakel, de wedstrijd bij de elite en belofte categorieën, start om 14.30 uur.


Rectificatie datum film Feestweek 2018 Vierakker-Wichmond

VIERAKKER/WICHMOND - In het bericht van Stichting Oranje Comité Vierakker-Wichmond is vorige week een foutje geslopen. De filmvertoning over de feestweek 2018 bij Het Ludgerusgebouw in Vierakker is niet op 23 november maar op vrijdagavond 30 november. Aanvang 20.00 uur.

De meeste aandacht zal besteed worden aan de Optocht. Vooral voor de deelnemers die zelf mee hebben gedaan is dit een mooie gelegenheid om zichzelf in actie te zien.
Verder zal er op deze avond, de film van 2002 te zien zijn. Tevens zal er meer bekend worden gemaakt over de feestweek 2019 ons 100 jarig bestaan van het Oranje Comité.