Bij de Sinterklaas kinderknutselmiddag komen zwarte pieten een handje helpen. Foto: PR
Bij de Sinterklaas kinderknutselmiddag komen zwarte pieten een handje helpen. Foto: PR

Kinderen knutselen voor Sinterklaas

TOLDIJK/HENGELO - Op zaterdagmiddag 1 december tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen kinderen in een gezellige knutselhoek bij de Welkoopwinkels in Toldijk en Hengelo aan de slag met allerlei knutselmaterialen. Een team van Zwarte Pieten komt speciaal naar deze winkels om kinderen uit Toldijk/Baak, Hengelo en andere omliggende plaatsen een gezellige doe-middag te bezorgen.

Er kan geknutseld worden, er is tekenmateriaal om een mooie tekening voor Sinterklaas te maken en de kinderen mogen meehelpen met de inpakpiet als ze dat leuk vinden. Er zullen trouwens voldoende Zwarte Pieten aanwezig zijn om een handje te kunnen helpen, want dat heeft Sinterklaas wel nodig in deze drukke tijden. De kinderen mogen ook bij Zwarte Piet een handje komen geven en luisteren naar de leuke muziek die de Pieten hebben meegenomen. En kinderen die hun schoen hebben gezet bij de Welkoop, kunnen deze dan ook weer ophalen.
Uiteraard zijn de ouders van harte welkom. Ze mogen meedoen met de kinderen maar ze mogen ook hun eigen ding doen. Als verrassing krijgt ieder kind sowieso een cadeautje mee naar huis.
Er zijn voldoende Pieten aanwezig om de kinderen te vermaken onder professionele begeleiding. Deze actie wordt ondersteund door de scouting en stichting Bootvluchteling zodat ook deze kinderen niet worden vergeten.


Bierproeven in Flophouse

TOLDIJK - Vrijdag 30 november wordt in Flophouse een bierproeverij gehouden. Dit keer van Wentersch Brouwerij in Winterswijk. De soos is geopend vanaf 21.00 uur. Sinds het voorjaar van 2017 brouwt deze brouwerij speciaalbieren in eigen ketels. Bierbrouwen is een ambachtelijk en boeiend proces en tijdens deze avond leren liefhebbers over het reilen en zeilen in deze brouwerij. Er is ook gelegenheid om de bieren te proberen. Aanmelden via info@flophouse.nl.