Jort Geurtsen (4) uit Hengelo ging woensdag voor het eerst naar de basisschool. Foto: Luuk Stam
Jort Geurtsen (4) uit Hengelo ging woensdag voor het eerst naar de basisschool. Foto: Luuk Stam

Jort (4) voor het eerst naar school in zijspan van opa

Hengelose kleuter maakt bijzondere entree op basisschool De Leer.

Door Luuk Stam

HENGELO - Het was een bijzondere week voor Jort Geurtsen (4) uit Hengelo. Op dinsdag 20 november mocht hij vier kaarsjes op zijn verjaardagstaart uitblazen. Een dag later – op woensdag 21 november – stond zijn eerste schooldag in groep 1 van basisschool De Leer op het programma. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. In de motor met zijspan van zijn opa Frans maakte Jort voor het eerst de rit naar zijn nieuwe school.

Samen versierden Jort, zijn opa en zijn zusje Sofie (6) het zijspan vooraf met gekleurde ballonnen. Op school aangekomen reed opa Frans zelfs het schoolplein op. Daar trok het zijspan de nodige bekijks en heette directeur Arjan Boll van basisschool De Leer de nieuwe leerling hartelijk welkom. "Wat een manier om de eerste keer naar school te komen!", reageerde hij. "Wat super mooi, Jort!"

Zelf genoot Jort er ook volop van. Hij is net zoals zijn opa dan ook gek op motorrijden. Geregeld maken ze samen een tochtje met het zijspan en ook zusje Sofie gaat dan vaak mee. Allebei hebben ze hun eigen helm. "Je kunt ze de liefde voor het motorrijden niet vroeg genoeg bijbrengen", aldus opa Frans Geurtsen. "En hun andere opa rijdt ook motor. Dat moet dus helemaal goed komen."