Pax JO19-1 en sponsor Gotink Totaalinstallateur. Foto: Jan Dijk

Gotink Totaalinstallateur en
Pax JO19-1, een goed team

HENGELO - Pax JO19-1 (vroeger Pax A1) heeft van teamsponsor Gotink Totaalinstallateur onlangs weer nieuwe teamkleding mogen ontvangen. Niet alleen de shirts op de foto maar ook trainingspakken en tassen zijn allemaal vernieuwd.

De kleding is allemaal van het sportmerk Quick, extra speciaal omdat dit merk oorspronkelijk ook uit Hengelo Gld. komt. Pax JO19-1 komt uit in de eerste klasse KNVB en speelt de wedstrijden in de hele Achterhoek, hetzelfde werkgebied waar Gotink Totaalinstallateur ook actief is.
Momenteel kampt het team nog met enkele vervelende langlopende blessures, mede hierdoor zijn de sportieve doelstellingen nog niet helemaal gehaald, maar afgelopen zaterdag werd er gewonnen van Silvolde JO19-1, een vereniging waarvan het eerste team uitkomt in de Hoofdklasse. De sportieve lat wordt de tweede competitiehelft dan ook nog hoger gelegd dan de eerste competitiehelft met een hopelijk geheel fitte selectie.

Op de foto zitten op de voorste rij van links naar rechts: Tom Bilderbeek, Stijn Ankersmit, Roy Wolsheumer (trainer), Max Gaertner, Roy Jolij. Staand op de tweede rij van links naar rechts: Harald Gotink (sponsor), Xander Teeuwsen, Jesse Weustenenk, Mouro Wenting, Jochem Groot Jebbink, Jesse Ankersmit, Marko Versteegen (leider). Bovenste rij van links naar rechts: Stijn Versteegen, Daan Burghout, Jeroen Kornegoor, Remco Mentink (aanvoerder), Jeroen Bobbink. Niet op de foto: Christian Jansen.

Staf en spelers van Pax JO19-1 danken Harald Gotink hartelijk voor de prachtige tenues.

Hoog doelsaldo Quintus Heren 2

HENGELO – Voor Handbalvereniging SV Quintus stonden zowel zaterdag 17 als zondag 18 november wedstrijden op het programma.

Zaterdag 17 november speelde Quintus D1 tegen UGHV D1 in Terborg. Helaas moest Quintus creatief te werk gaan om een voltallig team te krijgen, maar de wedstrijd begon goed en Quintus scoorde. UGHV kwam in de wedstrijd en de paar lange meisjes gooiden over de kleinere Quintusspelers en scoorden ook. Eindstand van 15-12. Het team is trots dat hun nieuwe lid na vijf keer trainen toch 12 goals scoorde.

Quintus Dames C1 was ook op bezoek bij UGHV. Een thuisspeelster scoorde vanaf de tweede lijn, maar Quintus nam toch een voorsprong van drie doelpunten. Na rust ging Quintus beter verdedigen, maar door persoonlijke fouten kwam UGHV terug in de wedstrijd en werd het 14-14. UGHV had geen klok en na een laatste thuisgoal was de wedstrijd meteen afgelopen met eindstand 15-14.

De jongens C speelden ook zaterdag, tegen Achilles in Apeldoorn. Quintus ging zonder wissels de wedstrijd in, dat werd een zware pot qua conditie. Maar de jongens hadden de dekking goed dicht en de keeper hield veel ballen voor de doellijn. Dit samen met een goed gedoseerde wedstrijd resulteerde in een 18-21 winst voor Quintus.

Zondag 18 november speelden de Heren 2 uit bij Havana in Lent. Quintus kwam slecht uit de startblokken en stond al snel met 4-0 achter, maar wist het tij vlot te keren en de achterstand om te zetten in een kleine voorsprong. Ruststand 10-15. Na rust waren de heren van Quintus niet meer te stoppen en werd de wedstrijd met ruime cijfers over de streep getrokken. Eindstand 19-35.

De dames van Quintus speelden als enige een thuiswedstrijd en wel tegen Udi 1896 DS1. Quintus begon de wedstrijd goed en wist in de eerste helft steeds op voorsprong te blijven. Ruststand 9-7. In de tweede helft gingen de dames over naar een 4-2 aanval, waardoor wel wat kansen kwamen. Helaas werd niet genoeg gescoord, nipt verloren met 13-15.

De Heren 1 van Quintus hadden een uitwedstrijd tegen Blauw - Wit uit Ruurlo. De wedstrijd ging gelijk op maar door een paar snelle tegenaanvallen kwam Quintus al gauw op een voorsprong. De tussenstand was 13-6 in het voordeel van Quintus. Na rust hield Quintus de druk op de tegenpartij waardoor er veel snelle tegen aanvallen waren. Ook door het goed verdedigen werden de tegendoelpunten minder, wat een eindstand van 25-11 betekende in het voordeel van Quintus.

Quintus HB1 speelde tegen Reflex HB1 in de Van Pallandthal, uitslag 21 – 27.

Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 15 november was in zaal Den Bremer de vijfde en tevens laatste speelavond van de tweede ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Aartje Bernards en Pop Grizell 60,58%, 2. An Wortel en Lourens Zwart 60,25%, 3. Dinie Hartelman en Ruud Bijloo 59,58%. Lijn B. 1. Jasper de Ronde en Bert Nijenhuis 60,83%, 2. Jenny van Wanrooij en Wim van Wanrooij 55,83%, 3. Svatja de Wolf en Jirka de Wolf 55,00%. Lijn C. 1. Ab Boers en Henk Boers 59,17% 2. Ria Jansen en Rikie Scheers 55,42%, 3. Ans Knaake en Leida Pennekamp 54,58%.
Op donderdag 22 november is de volgende speeldag. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.