Stichting COEH stopt met inzamelingsacties voor Roemenië

HENGELO - De Stichting Commissie Oost Europa Hengelo Gld. (COEH) stopt met het inzamelen en transporteren van hulpgoederen naar Ocna Mures en Toplita in Roemenië, met uitzondering van medische zaken. Vanwege het belang en een kleinere omvang, wil de stichting proberen dit te blijven handhaven. Ook de kerstpakketten zullen dit jaar voor het laatst opgestuurd worden.

De laatste mogelijkheden voor het afgeven van goederen voor Roemenië, ook de spullen voor de kerstpakketten, is op 19 november tussen 18.30 en 20.00 uur aan de Gietelinkdijk 4 in Hengelo Gld. Begin december zal dan het laatste transport van de goederen plaatsvinden. Medische zaken, zoals incontinentiemateriaal e.d., worden wel nog ingezameld en kunnen na telefonisch contact met Stef Disbergen afgeleverd worden.

Wie mee wil helpen met het inpakken is welkom op 26, 27, 28 en 29 november tussen 9.30 - 11.30 uur en tussen 14.00 - 15.30 uur aan de Gietelinkdijk 4 in Hengelo Gld.
Ook de voedselpakketten zijn dit jaar voor het laatst. Voor de gezinnen in Toplita (± 50), die heel weinig te besteden hebben en ook maandelijks een ondersteuning krijgen (in de vorm van voedselbonnen) wil de stichting iets extra's doen door extra voedselbonnen te verstrekken of toch een extra voedselpakketje. Het gebruikelijke verstrekken van de voedselbonnen blijft doorgaan.


0575 - 46 04 04

06-138 085 87


Danken voor gewas en arbeid

WICHMOND - Op woensdag 7 november zal de jaarlijkse dankdagdienst voor gewas en arbeid gehouden worden in de Protestantse kerk te Wichmond, aan de Dorpsstraat. Dit is een gelegenheid om in de kerk God te danken voor de mooie schepping en voor de rol die wij mensen daarin mogen spelen. De dienst begint om 20.00 uur.


Werkgroep Inspiratie & Ontmoeting

HENGELO - De werkgroep Inspiratie en Ontmoeting van de gezamenlijke kerken in Hengelo Gld. organiseert op woensdag 14 november een thema-avond: 'Yoga en Meditatie als persoonlijke oefenweg' door Art Schieman uit Hengelo Gld. De avond wordt gehouden in Ontmoetingscentrum Ons Huis aan de Beukenlaan 30 en begint om 20.00 uur.

"Bewegen en stil zijn. Of beter gezegd: bewegen en geleidelijk stil worden. Yoga doen is heel concreet en praktisch. Ademen doen we allemaal en altijd, simpel gezegd. En toch is er zoveel meer aan te beleven. Via ademen komt mediteren om de hoek kijken. Als ik me focus op m'n adem, word ik stil. Die innerlijke stilte maakt ruimte voor mediteren," zegt docent yoga en meditatie Art Schieman. Mede door zijn eigen ervaringen geeft hij ook speciale hulp aan mensen met kanker. Art vertelt over de wereld van yoga en meditatie en wat dit voor hem in zijn leven betekent.

De toegang is gratis. Wel wordt er een kleine gift gevraagd voor de bestrijding van de onkosten. Meer informatie te verkrijgen bij mevrouw Gerrie Vos-Hiddink, mail gege1956@upcmail.nl, 06-38700488, mevrouw Ds. Aleida Blanken, mail dominee@pknhengelogld.nl, 0575- 461224 en www.aruncounsel.nl.