Foto v.l.n.r. Toos van Asselt, Ali Klompenhouwer, Peter de Bruin, Ina Kets, Jan Bijvank en Albert Scheper. Foto: PR
Foto v.l.n.r. Toos van Asselt, Ali Klompenhouwer, Peter de Bruin, Ina Kets, Jan Bijvank en Albert Scheper. Foto: PR Foto:

Expositie op 3 en 4 november in de Remigiuskerk

STEENDEREN - Op zaterdag 3 en zondag 4 november vindt in de Remigiuskerk te Steenderen de derde editie plaats van Novemberkunst. Aanleiding voor de Plaatselijke Commissie van de Stichting Oude Gelderse Kerken om hier nu al vast de aandacht op te vestigen.

De veranderende tijden zorgen ervoor dat het kerkgebouw tegenwoordig voor allerlei invullingen gebruikt wordt. Bovendien geeft Novemberkunst de creatieve mensen onder ons, veelal uit de directe omgeving, een kans zich middels hun werk te presenteren voor het publiek.

Het beeldmerk van de stichting, een kerkraam, was zaterdagmiddag 6 oktober de basis waar vanuit de leden van de PC Steenderen de kwasten ter hand namen om zelf te gaan schilderen. Op de parkeerplaats van COOP Aalderink ontstond zo een tafereel dat in Montmartre niet had misstaan.


Annet Harenberg neemt afscheid als secretaris van SV Basteom

STEENDEREN - Tijdens de Algemene Ledenvergadering op donderdag 11 oktober heeft Annet Harenberg afscheid genomen als secretaris van SV Basteom. Met mooie woorden door voorzitter Fred Monshouwer werd Annet bedankt voor haar tomeloze inzet tijdens deze eerste, bepalende jaren van SV Basteom. Annet stond aan de voet van wat nu een prachtige bloeiende vereniging is. Stefanie Huurnink gaat Annet Harenberg opvolgen als secretaris.

Annet sloot haar periode als secretaris af met de volgende woorden: "Ik had het genoegen om SV Basteom te mogen opbouwen, doordat de voetbalclubs in Baak en Steenderen gingen fuseren. Van twee clubs één geheel maken, velden aanleggen en de accommodatie verbouwen. Maar ook een accommodatie afbreken. En voor een deel van de leden een vertrouwde plek opgeven. In de hoop een nieuwe te creëren, met andere leden en allerlei andere dingen. Maar met één ding gemeen, voetballen bij de mooiste en beste club in de buurt! Als bestuur hebben we geprobeerd om voor alle leden een gezellige, respectvolle, voetballende club te maken. Waarbij elke speler, scheidsrechter, vrijwilliger, bezoekende club en toeschouwer met veel plezier naar toe gaat. Ik kijk terug op een leerzame en gezellige bestuursperiode. SV Basteom het gaat je goed!".