DVO DS1 geeft zege uit handen

HENGELO - De dames van DVO DS1 gaven tegen Twente '05 DS1 een 2-0 voorsprong weg, maakten in de vierde set het karwei niet af en gingen daarna alsnog met 2-3 de boot in. Daardoor lieten ze de kans lopen een flinke sprong op de ranglijst te maken.

Twente bleek een gelijkwaardige tegenstander zodat elke set spannend verliep. In de eerste set ging het gelijk op waarin geen van beide teams afstand wist te nemen. Na de 22-22 wist DVO het benodigde gat van twee punten te slaan en de set winnend met 25-23 af te sluiten.

In de tweede set hetzelfde beeld tot 12-12, waarna de Hengelose meiden uitliepen naar 19-14. Redelijk gemakkelijk werd deze set met 25-21 binnengehaald. Niets aan de hand leek het, DVO was iets sterker, de Enschedese dames hadden geen wonderploeg en er leken goede kansen op een ruime overwinning.

In de altijd moeizame derde set begon het stroever te lopen. Door slordige foutjes sloop de onzekerheid in de ploeg. Bij Twente werd de service en serve-pass stabieler en DVO liet verdedigend meer steken vallen, waardoor het ook aanvallend moeizamer ging. Nadat Twente van 12-13 naar 12-18 uitliep was er geen redden meer aan en ging de set met 17-25 verloren.

DVO herpakte zich in de vierde set en alles leek weer onder controle. Een gat van vier punten kon tot 19-15 worden gehandhaafd. Daarna keerden de slordigheidjes en onzekerheid weer terug, waardoor de druk op Twente verminderde en die zich terugvochten in de wedstrijd. Bij 20-20 stond het weer gelijk en dat bleef tot 23-23. Twee klappen was DVO verwijderd van een belangrijke 3-1 zege, maar op de beslissende momenten was het niet overtuigend genoeg en forceerde Twente met 23-25 een vijfde set.

Daarin moest DVO de tegenvaller even verwerken en nam Twente weer het initiatief. Bij de wissel hadden ze al een 4-8 voorsprong. DVO kwam nog knap terug en bij 12-12 leek het weer spannend te worden. In de slotfase moesten de Hengeloƫrs alsnog het hoofd buigen en ging de set met 12-15 en de wedstrijd met 2-3 verloren.

Meer duels in deze competitie eindigden in een 3-2 stand waaruit blijkt dat de ploegen goed aan elkaar gewaagd zijn. Net als vorig jaar zal weer elk punt belangrijk zijn. DVO DS1 bleef door de twee punten wel in de middenmoot waar alles dicht bij elkaar staat.

Komende wedstrijd
Zaterdag 20 oktober staat de streekderby tegen Orion DS2 op de agenda dat evenveel punten heeft na vier duels. Het kan dus weer een spannende wedstrijd worden om 15.00 uur in de Topsporthal in Doetinchem.

Op dinsdag 23 oktober speelt DVO DS1 in de eerste bekerronde tegen BOVO DS1 om 19.30 uur in de sporthal aan het Stationsplein te Aalten.