'Mensen die hier binnenkomen, staan met open mond te kijken'

Vervolg van voorpagina

HENGELO - De eerste reacties zijn laaiend enthousiast. "Mensen die hier voor het eerst binnenkomen, staan met open mond te kijken", vertelt Richard. "Ja, de reacties zijn echt overweldigend", vult Marco aan. "We zijn er ook heel druk mee geweest. Het was hier op sterven na dood. Nu is er weer reuring. Het is mooi dat je daar ook de waardering voor krijgt."

Officieel moet de opening nog plaatsvinden, maar de eerste feestjes zijn hier al gevierd. De primeur was voor een stel uit Hengelo dat hier op de laatste vrijdag van september dolgraag hun bruiloft wilde vieren. "Dat was onze vuurdoop", vertelt Richard. "Het was gelijk een super mooi feest met 240 man", voegt Marco toe. "Het ging grandioos."

Op zaterdag 13 oktober nodigen Richard en Marco Jansen en het team van De Jongens iedereen uit om een kijkje in de nieuwe zaal te komen nemen. Die is dan vanaf 21.00 uur geopend. Bezoekers krijgen hapjes en een gratis drankje aangeboden. De band Living Room zal zorgen voor de muzikale omlijsting.


Tweede AED in Toldijk

TOLDIJK – In Toldijk is een tweede AED-apparaat geïnstalleerd. Deze hangt bij zorg– en recreatieboerderij de Bult aan de Beekstraat. Toldieks Belang verzorgt (opfris)cursussen voor de bediening ervan.

Wekelijks krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis om te maken met een hartstilstand, de inzet van een AED verhoogt de overlevingskans aanzienlijk. Genoeg reden voor Toldieks Belang om geld beschikbaar te stellen voor de aanschaf van dit tweede AED-apparaat in Toldijk. Voor het gebruik van de AED is het noodzakelijk om een reanimatie en AED-cursus te volgen. Deze zal door Toldieks Belang georganiseerd worden in de maand november. Ook voor de jaarlijkse opfriscursus kunnen mensen nu in Toldijk terecht. Voor opgave en/of meer informatie kan men zich melden bij Janny Lenselink via mail of telefoon.


g.w.lenselink@comveeweb.nl

0575-556 609


Praten over 'vreemde buren'

STEENDEREN - De jaarlijkse thema-avond van Stichting Welzijn bij de Kei aan de Dr. Alfons Ariënsstraat 4 in Steenderen is maandagavond 15 november. Het is een samenwerking van het sociaal team, GG-net en de stichting Welzijn Steenderen en duurt van 19.00 tot 21.00 uur.

Iedereen kent wel iemand die zich wat anders gedraagt. Soms omdat men niet lekker in het vel zit, soms omdat men andere gewoonten heeft. Is dit een probleem? En zo ja wat zou je hiermee kunnen doen? Iedereen is van harte welkom om mee te komen praten en denken over deze 'vreemde buren'.


Computercursus Klik en Tik

HENGELO/VORDEN - Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op internet biedt Bibliotheek West-Achterhoek gratis de cursus Klik & Tik aan. De cursus start op 8 oktober in zowel bibliotheek Hengelo als bibliotheek Vorden.

Wie heeft een computer en wil zijn of haar digitale vaardigheid verbeteren? Wie wil informatie zoeken maar weet niet goed waar deze te vinden?

Onder deskundige begeleiding leert men in tien lessen op interactieve wijze de mogelijkheden van het internet ontdekken. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen: het internet op, websites bekijken, zoeken met een zoekmachine, invullen en aanvragen, e-mailen en downloaden. Er wordt gewerkt met kleine groepen, maximaal acht deelnemers, die worden begeleid en ondersteund door twee docenten.

Aanmelden kan telefonisch via Klantenservice of via de website.


www.biebnieuws.nl

0314 - 333 445


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 4 oktober was in zaal Den Bremer de laatste speelavond van de eerste ronde van de competitie van Bridgeclub Bronkhorst.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Dinie Hartelman en Ruud Bijloo 69,27%, 2. An Wortel en Paul Niks 66,15%, 3. Theo Damen en Theo Schut 52,08%. Lijn B. 1. Frieda Driever en Harrie Pelgrom 58,85%, 2. Diny Crampton en Herman Stapelbroek 56,77%, 3. Fien Biezeman en Henk Biezeman 53,65%. Lijn C. 1. Svatja de Wolf en Jirka de Wolf 62,08%, 2. Ans Knaake en Leida Pennekamp 58,23%, 3. Desiree Bosman en Johan Hilderink 55,63%.
Op donderdag 11 oktober is de volgende speeldag. Dan begint de tweede competitieronde. Afmelden voor de volgende speeldag minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.