Team Rozengaardsemeiden behaalde bij de meisjes de eerste plaats. Foto: Henriëtte Jaaltink

Diploma's halen tijdens schooltennis

HENGELO - Kinderen, uit de middenbouw van de drie basisscholen uit Hengelo, hebben de afgelopen weken twee keer tennisles gehad. Ze hebben met veel plezier op een speelse manier kennis gemaakt met de basisbeginselen van tennis. De les werd afgesloten met een welverdiend bekertje ranja. De kinderen kregen een diploma mee voor hun goede inzet en een kennismakingsaanbieding voor tennislessen.

Basteom pakt eerste driepunter

STEENDEREN - Basteom heeft na een gelijkspel en een nederlaag, nu ook de eerste overwinning binnengehaald. Op eigen veld werd gewonnen van Wolfersveen met 3-1. Voorafgaand aan de wedstrijd waren er bloemen voor Basteom-spelers Emiel Worm en Quinten Bartman, die beiden hun honderdste officiële wedstrijd voor Basteom 1 speelden.

In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat Basteom de drie punten thuis zou houden. De ploeg speelde slordig en veel te voorspelbaar. Telkens weer werd voor de lange bal door het centrum gekozen en dat was kansloos tegen de fysiek sterke Wolfersveen-verdediging. Verdedigend ging het ook nog wel eens mis in de Basteom-achterhoede, maar in die gevallen wist doelman Timon Nijkamp, met enkele uitstekende reddingen, schade te voorkomen. De stand bij rust was 0-0.

De tweede helft begon prima voor de thuisploeg, omdat Danny van Wilsem in de 52ste minuut een vrije trap vanaf circa 25 meter als een streep in de kruising joeg, 1-0. Vervolgens leek het wel of Basteom onzeker werd van de voorsprong, want daar waar de mogelijkheden lagen om Wolfersveen de wil op te leggen, was er balverlies of werd veel te veel ruimte weg gegeven. Gevolg was, dat Wolfersveen weer in de wedstrijd werd geholpen en dit resulteerde in de 73ste minuut in de terechte gelijkmaker, 1-1. De slotfase was ten slotte weer voor Basteom met in de hoofdrol aanvoerder Stijn Heitkönig, die met twee doelpunten de eindstand van 3-1 op het scorebord zette. In de 83ste minuut was Stijn bij een voorzet net iets eerder bij de bal dan de Wolfersveen-keeper en in de 90ste minuut was hij attent toen een schot van broer Ries slechts ten dele door de keeper kon worden gekeerd, beide keren scoorde hij met het hoofd.

Volgende wedstrijd
Zondag 14 oktober Alexandria 1 - Basteom 1, aanvang 14.00 uur: Malkenschoten 41 in Apeldoorn. Voor beide teams staat er veel op het spel. Alexandria leed na twee overwinningen de eerste nederlaag en Basteom behaalde de eerste overwinning. Om een rol te blijven spelen in het linkerrijtje is een overwinning vereist.

Opstelling Basteom
Timon Nijkamp, Luuk Witteveen, Emiel Worm, Ruud Hartjes (Bauke Janssen), Daan van der Kolk, Danny van Wilsem, Stijn Heitkönig, Quinten Bartman, Ries Heitkönig, Mike Boerkamp, Christiaan Messing (Cas Berns)

Rozengaardsemeiden en Papa Hullie naar Gelders handbalkampioenschap

HENGELO - Het sv Quintus schoolhandbaltoernooi werd georganiseerd voor de groepen 6, 7 en 8 op vrijdag 28 september, in de Nationale Sportweek. Die middag had de vereniging de eer dat Wethouder Sport Evert Blaauw en Karin ten Heggeler van de gemeente Bronckhorst het toernooi kwam openen.

De kinderen hebben, verdeeld in elf teams, gestreden voor wat ze waard waren. Bij de meisjes behaalde Rozengaardsemeiden de eerste plek. Zij mogen door naar de Gelderse Kampioenschappen. Het team Spaice Unicorn van de Piersonschool werd tweede. Bij de Jongens/gemengd stond aan het eind van het toernooi het team Papa Hullie van De Leer op de eerste plaats. Dit team gaat ook naar de Gelderse Kampioenschappen. Op de tweede plek stond team Mama Hullie van de Pierson en als derde eindigde Papa Hullie Gang van obs Rozengaardsweide.

Tot slot werden de Quintus-vrijwilligers bedankt voor de geweldige inzet voor dit toernooi.

Tennisleraar Niek met trotse tennissers (v.l.n.r.) Gideon, Cas en Jurre. Foto: Nienke Grootbod
Jongens/gemengd team Papa Hullie van de Leer behaalde de eerste plek. Foto: Henriëtte Jaaltink