Filmavond in bieb Hengelo: Darkest Hour

HENGELO - Woensdagavond 17 oktober is het weer filmavond in bibliotheek Hengelo. Dit keer de film Darkest Hour'. Let op: de aanvangstijd is vervroegd naar 19.30 uur.

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.
Terwijl Duitsland West-Europa binnenvalt en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. En dan is ook nog zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

Aanvang van de film is 19.30 uur. Vrienden bibliotheek Hengelo betalen 4 euro, andere belangstellenden betalen 6 euro voor een kaartje. Kaartjes voor de film zijn vooraf te koop in bibliotheek Hengelo, Sterreweg 10 of op de avond zelf bij de kassa.


www.facebook.com/vrienden bibiliotheekhengelogld


Opening van het seizoen KBO Keijenborg

KEIJENBORG - In Dorpshuis De Horst werd vrijdagmiddag 5 oktober het activiteitenseizoen van de KBO geopend met een muzikale bingo. Ondanks het mooie weer was er een goede opkomst. De voorzitter heette allen hartelijk welkom en gaf het woord aan Bep en Francy voor de muzikale bingo.

Een spelletje bingo, maar dit keer op een andere manier. Het getal dat doorgestreept mocht worden op de bingokaart was gekoppeld aan het liedje met een nummer op een lijst van 100, welke werd gedraaid. Er kwam van allerlei bekende Nederlandse liedjes voorbij, van smartlappen tot luisterliedjes, van oude songfestivalnummers tot carnavalskrakers. Dat het gezellig was bleek wel uit het feit dat er regelmatig enthousiast meegezongen werd. Behalve voor de goede bingo's waren er ook prijzen voor 'weetjes' over de zangers etc. Herinnering, nostalgie en samenzang waren de ingrediënten voor deze zeer geslaagde middag! De voorzitter bedankte de organisatie en wenste iedereen wel thuis en een fijn weekend.


Peuters op bezoek bij de boer

HENGELO - Op 27 en 28 september is peuteropvang 't Hengeltje Juut & Co met de peuters op bezoek geweest bij boer Wynand Groot Roessink en zijn vrouw Nancy. Vol trots liet hij ons zijn boerderij zien. Van kalfjes tot toch wel heel grote koeien. De peuters hebben de kalfjes melk gegeven en de iets grote kalveren kregen heerlijke brokken. Daarna mochten de peuters nog een kalfjes knuffelen. Ook werd er verse melk en kaas geproefd. Bij vertrek van de boerderij kregen we allemaal een boerderijcertificaat en een mooie kleurplaat. Wynand en Nancy worden bedankt voor de gastvrijheid.


Rode Kruis Gelderland zoekt evenementenhulpverleners

REGIO - Rode Kruis Gelderland zoekt minimaal 100 nieuwe evenementenhulpverleners. Nieuwe vrijwilligers zijn nodig omdat het Rode Kruis de EHBO verzorgt op steeds meer evenementen. Wie wil helpen, kan zich via de website aanmelden als vrijwilliger.


rodekruis.nl/vrijwilliger-in-gelderland