Stichting Litania is voor alle kinderen die net even anders zijn

Vervolg van de voorpagina

HENGELO - Petra Blom stuurde namens de stichting een mail naar de scholen. "We zijn er voor álle kinderen die net even anders zijn, dat realiseren mensen zich niet altijd. Pas toen Mira in Litania's Charity Shop in Hengelo was en met mij in gesprek kwam over goede boeken voor speciale kinderen voor de schoolbibliotheek, ging het balletje rollen. Ik heb de plaatselijke boekhandels, Bruna in Vorden, Boexelent in Hengelo en Readshop in Zelhem benaderd en om hulp gevraagd. Dat is gelukt. We hebben de boeken zo geselecteerd dat alle kinderen, óók die met adhd, dyslexie of autisme met plezier kunnen lezen."

Alle klassen kwamen deze morgen om beurten naar de nieuw ingerichte schoolbibliotheek om alle nieuwe boeken te bewonderen. Het kon de kinderen niet snel genoeg gaan en de vraag die steeds werd gesteld was dan ook: "Mogen we dan nu gaan lezen?"


www.rozengaardsweide.nl

www.stichting-litania.nl


De Muzikale Ontmoeting

ZELHEM - In het interkerkelijke programma De Muzikale Ontmoeting bij Radio Ideaal zijn weer studiogasten uitgenodigd.

Op maandag 17 september zal Helma Luesink- Momberg uit Hengelo meewerken aan het programma. Zwennie Langwerden uit Wichmond zal in de uitzending van maandag 24 september een overdenking houden. De studiogast op maandag 1 oktober is Ds. C. van Dorp, emeritus predikant uit Zelhem.
Dit programma wordt iedere maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden via Radio Ideaal. Muzikale verzoekjes kunnen tot en met vrijdags voor de uitzending aangevraagd worden via 0314-622878.