Drums and Voices in een vrijwel uitverkocht Amphion. Foto: Casper Meenink
Drums and Voices in een vrijwel uitverkocht Amphion. Foto: Casper Meenink

Drums and Voices brengt spektakel in Amphion Finale

HENGELO/DOETINCHEM - Op een haar na de publieksprijs winnen in een veld van haast voor de hand liggende publiekslievelingen ... ja, dat mag best aanvoelen als het ook een beetje winnen van die prijs. In een vrijwel uitverkocht Amphion mocht Drums and Voices de spits afbijten zaterdag 8 september in de finale van Amphion Open 2018.

Door Hans Elbers

Een podium zo veelzijdig als Holland Got Talent: Werkelijke alle uitingen van podiumkunsten komen aan bod. In die veelheid aan variatie opvallen, laat staan de finale halen, is al een topprestatie op zich. Zeker als je dat doet met een groep muzikanten die voor 'het grote publiek' nog steeds doorgaat voor 'het tamboerkorps van de dorpsharmonie'.

Rechtgezet
De onjuistheid van die gedachte heeft Gilbert Wientjes met zijn mannen en vrouwen slagwerkers van Concordia Hengelo op niet mis te verstane wijze 'even' rechtgezet: Voor de gelegenheid omgedoopt tot Drums and Voices stonden ze op één lijn met ander regionaal toptalent, variërend van een alternatieve rockband, grote- en kleine solisten, een top dance-act, een oergezellige Schots/Ierse Folkgroep en een (nu nog..) klein meisje met héél grote theater ambities: dáármee stonden ze zaterdagavond op dat grote podium, in de finale dus.

Bittersweet
De slagwerkgroep brengt op een uitdagende, vernieuwende manier diverse muziekstromingen samen, op een voor ambitieuze amateurs haalbare wijze. Het draagt er aan bij om de harmonie- en fanfare wereld, inclusief de melodische slagwerkgroepen, uit de hoek van hoempapa en simpel vermaak te trekken; Hier wordt serieus en op niveau muziek gemaakt en- belangrijker nog- het publiek vermaakt én actief betrokken. Dat in Bittersweet de hartslag van 'de patiënt' in het publiek eerder omlaag, dan zoals voorspeld omhoog ging, kwam mogelijk door de prettige, ontspannen wijze waarop er door de groep multi-percussionisten, zangers, blazers, gitaristen én zelfs een violiste uitstekend gemusiceerd werd.

Al met al een uitstekend visitekaartje van Drums and Voices, waarmee wellicht anderen geïnspireerd zullen worden bij hun vereniging óók eens van de gebaande paden af te wijken.