Het Muldershuis is een van de IJsselhoeven die worden bezocht. Foto: Harry Somsen
Het Muldershuis is een van de IJsselhoeven die worden bezocht. Foto: Harry Somsen

Fietstocht langs drie IJsselhoeven

STEENDEREN - Historische Vereniging Steenderen organiseert op 22 september een fietstocht langs drie IJsselhoeven in de voormalige gemeente Steenderen. De tocht wordt georganiseerd in vervolg op een avond over IJsselhoeven.

Tijdens de fietstocht wordt ter plekke uitleg gegeven door Wim Jansen, projectleider Rood, Stichting IJsselhoeven. Regelmatig worden in deze IJsselhoeven bouwkundige verrassingen ontdekt. De IJsselvallei is een prachtig afwisselend gebied, waarbij de IJsselhoeven met hun schoonheid een verrijking zijn.

IJsselhoeven zijn een verrijking in de IJsselvallei

Op de IJsseldijk zijn door de Historische Vereniging Steenderen borden geplaatst met een stukje geschiedenis over het gebied. Bij één van deze borden is een stop en zal Bertus Rietberg uitleg geven over onder andere de totstandkoming.
De IJsselhoeven in Steenderen die worden bezocht zijn: de boerderij van de heer en mevrouw Winkel, JF Oltmansstraat 15, Het Muldershuus van mevrouw Massink, Molenstraat 11 en de boerderij van Arend Jan Breukink, Emmerweg 12. Hier is de afsluiting met een kop koffie of thee.
De start is om 13.00 uur met een kop koffie of thee bij het archief van de HVS aan de Burgemeester Smitstraat 19, Steenderen. De kosten zijn 5 euro per persoon, dit is inclusief twee keer koffie of thee.

Opgave voor 14 september bij: Francine van Leeuwen 0575-44 17 86 of 06-34 10 69 88, Dikkie Garritsen 0575-45 13 93 of 06-51 34 39 37 of via mail activiteiten@hvsteenderen.nl.