De vier voorzitters van de tennisverenigingen, v.l.n.r. René Lovink, Paul Mokkink, Stefan Jansen en Remco Hoekman. Foto: PR HLTC Het Elderink
De vier voorzitters van de tennisverenigingen, v.l.n.r. René Lovink, Paul Mokkink, Stefan Jansen en Remco Hoekman. Foto: PR HLTC Het Elderink

Tennisverenigingen werken samen

BRONCKHORST - De tennisverenigingen uit Hengelo Gld., Steenderen, Keijenborg en Zelhem zijn van start gegaan met onderlinge samenwerking. Aanleiding voor de samenwerking ligt in het feit dat deze verenigingen hun leden nog beter willen faciliteren en ook voor geïnteresseerden het nog leuker en makkelijker maken om laagdrempelig kennis te maken met deze mooie sport.

Deze zomer zijn de voorzitters: René Lovink van De Keislag uit Keijenborg, Paul Mokkink van H.L.T.C. Het Elderink uit Hengelo Gld., Stefan Jansen van De Nieuwe Hellewei uit Steenderen en Remco Hoekman van LTC Zelhem bij elkaar gaan zitten om te kijken naar mogelijkheden om met elkaar diverse verenigingszaken op te pakken. Met veel enthousiasme is een start gemaakt met het organiseren van evenementen en het mogelijk maken om vanuit de vier verenigingen samengestelde teams voor jeugd en senioren op alle niveaus in de competitie uit te brengen. Ook biedt de samenwerking betere en flexibele mogelijkheden voor het geven van tennisles.
Voor andere zaken als inkoop, sponsoring, onderhoud en ledenwerving kan in de toekomst mogelijke samenwerking onderzocht worden.

De leden van de vier tennisverenigingen kunnen vanaf half september al de voordelen van deze samenwerking merken. Het vrij spelen op één van de andere aangesloten verenigingen behoort dan tot de mogelijkheden. Op deze wijze kan ook ervaring opgedaan worden met de verschillende baansoorten die de verenigingen hebben.

Tevens wordt in november van dit jaar voor het eerst het '4 Dorpen Toernooi' gehouden. Tijdens dit unieke toernooi spelen teams van de vier verenigingen met en tegen elkaar op vier verschillende locaties. Het toernooi zal elk weekend verhuizen naar een andere vereniging.


Zie voor meer informatie: www.keislag.nl, www.hetelderink.nl, www.hellewei.nl en www.ltczelhem.nl.


Zwemlesseizoen afsloten met diploma's

HENGELO - Zaterdagochtend 8 september werd aan het eind van het zwemlesseizoen met een heerlijk zonnetje en veel publieke belangstelling een ronde afzwemmen gehouden. Het is altijd een feest, zeker met hun eigen clown, die de kinderen als ze een beetje zenuwachtig zijn met haar grappen altijd gerust stelt.

"Trots zijn wij op alle kinderen die dit jaar hebben afgezwommen. Alle kinderen die dit jaar begonnen zijn voor A hebben in het korte buiten seizoen het diploma behaald. Dat is een geweldige prestatie," vertelt Annette Kok, namens het bestuur enthousiast. "Dit seizoen hebben de badjuffen nog een top prestatie geleverd: Samuel heeft in het seizoen A en B afgezwommen en beide diploma's in zijn broekzak. Aniek, Jon, Steven en Renate hebben hun diploma A behaald en Sofie diploma B. Wij zijn als bestuur trots op de prestatie van de kids, maar zeker ook op het nivo waarop de zwemlessen gegeven worden. Geen massa, maar kleine groepen en daar waar nodig met wat individuele aandacht voor de kinderen."

Met een geweldige muzikale ondersteuning en een groot applaus werden de diploma's door de kinderen in ontvangst genomen. Natuurlijk mochten de kadootjes en het verdiende ijsje ook zeker niet ontbreken.


www.zwembadhetelderink.nl


De kinderen die hebben afgezwommen op Zwembad Het Elderink laten hun diploma's zien. Foto: PR