Patrick Wormgoor en Soef leiden drie mencompetities. Foto: Hippisch Achterhoek
Patrick Wormgoor en Soef leiden drie mencompetities. Foto: Hippisch Achterhoek

Patrick Wormgoor met Soef aan de leiding

HENGELO - Patrick Wormgoor en Soef leiden drie mencompetities. De vierde (van zes) wedstrijd in de Achterhoek Bokaal Mencompetitie 2018 werd zondag 29 juli verreden in Winterswijk. Patrick Wormgoor, lid van Menvereniging In Stap en Draf in Hengelo Gld. ging met zijn Welsh sectie C-ruin Soef al aan de leiding in de Hippisch Achterhoek Bokaal competitie (dressuur en vaardigheid), en gaat nu ook aan kop in de beide vaardigheid-competities om de Achterhoek Bokaal (startpashouders) en Clip And Shine (startpas en hobby).

In Winterswijk behaalden Wormgoor en Soef zowel in de dressuur als in de vaardigheid een eerste prijs. Zij wonnen de klasse B dressuur enkelspan pony met 196,5 punten. In de vaardigheid was het duo niet alleen foutloos in het basisparcours, maar realiseerde ook de snelste foutloze barrage van de dag.
Clubgenoot Willy Hartjes en Olly gaan aan de leiding in zowel de Achterhoek Bokaal competitie dressuur hobbyklasse als de Achterhoek Bokaal competitie vaardigheid hobbyklasse. In Winterswijk wist hij de vaardigheid te winnen met een foutloze basisronde en een diskwalificatie in de barrage.

Oogstdankviering: gemeenschappelijke
verantwoordelijkheid

BAAK – Voor de oogstdankviering bij de Veldkapel aan de Vordenseweg, tussen Baak en Wichmond is de plaatselijke afdeling van Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) Noord al jaren de initiatiefnemer. Marja Hartman is de nieuwe voorzitter, zij neemt het stokje over van Jan Willem Huetink. De viering op zaterdag 18 augustus heeft een oecumenisch karakter. Aanvang 19.30 uur.

Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de St. Martinuskerk in Baak, maar de voorbereidingsgroep hoopt dit keer toch weer buiten te kunnen zijn bij de Veldkapel. Deze is gebouwd in oorlogstijd, in 1942. In die tijd werden er bij de kapel regelmatig vieringen in de open lucht gehouden. Maar ook na de oorlog bleef dit monument een plek van gebed en bezinning.

Het thema van deze oogstdankviering is: gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Er gaat veel om in de agrarische wereld: een dramatische afname van insecten, boeren krijgen voortdurend met nieuwe regelgeving te maken, liggen onder vuur vanwege gewasbeschermingsmiddelen enzovoorts en grond dreigt onteigend te worden om er natuurgebieden of zonneparken van te maken. Toch gaat het om ieders dagelijks voedsel en daarom is het zo belangrijk om te beseffen dat iedereen een gezamenlijke verantwoordelijkheid heeft voor deze wereld en voor de toekomst.

Muziekvereniging Nieuw Leven zal ook dit keer spelen en begeleiden, zoals ze dat al jaren doet. De voorbereidingsgroep is daar erg blij mee. Voorgangers zijn pastor Joost Baneke en ds. Fini van Zoelen. Iedereen is van harte welkom.