Zomeravondfietstocht Café De Tol

ZELHEM - Op donderdagavond 26 juli houdt Café De Tol in de Wittebrink alweer haar derde zomeravondfietstocht van deze zomer. Tijdens deze fietstochten, iedere keer met een afstand van 25 tot 30 kilometer, worden de mooiste plekjes van de gemeente Bronckhorst en soms aangrenzende gemeenten aangedaan. Starten kan tussen 18.00 en 19.00 uur bij Café De Tol, Keijenborgseweg 1 in Zelhem.

De tochten voeren veelal over rustige landweggetjes en mooie fietspaden, incidenteel wordt een goed berijdbare zandweg in de route opgenomen. De tocht is bedoeld voor mensen met een gewone fiets of fiets met trapondersteuning, en dus niet geschikt voor mensen op een racefiets of mountainbike.

De eerste tocht deze zomer voerde de deelnemers richting de Kruisbergse bossen, de tweede rondom kasteel Hackfort bij Vorden. Deze keer gaat de route in zuidoostelijke richting, waarbij er ook voor de uitzetters zelf tot voor kort enkele onbekende paadjes in de route zijn opgenomen.

De kosten voor deelname bedragen slechts 2 euro per persoon. Hiervoor krijgt men een gedetailleerde routebeschrijving en wordt onderweg een consumptie aangeboden.

Op 23 augustus zal de laatste zomeravondfietstocht van 2018 plaatsvinden.