Kermiswagen 'Kansrijk wonen in Keijenborg' kreeg hoogste punten van de jury. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Kermiswagen 'Kansrijk wonen in Keijenborg' kreeg hoogste punten van de jury. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

'Kansrijk wonen in Keijenborg'
winnaar jury

KEIJENBORG - Veel publiek stond aan de kant van de weg om de elf grote wagens, twee wagens in de vrije klasse en verschillende loopgroepen en wagentjes van de jeugd te bekijken. Het weer was prima tijdens deze kermisoptocht in Keijenborg op zondag 24 juni. De nieuwe voorzitter van St. Jan, Martijn Pietersen en pastoor Harry Scheve openden de kermis bij 'Postel Staete'. De wagen van de Past. Tuisstraat/Koldeweiweg/Tilderstraat/Hogenkampweg: 'Kansrijk wonen in Keijenborg' kreeg van de jury de meeste punten. Toch koos het publiek voor 'Soldaat van Oranje' van de bouwgroep Geltinkweg/Koepelweg.

Showband KDO uit Groessen gaf een fraaie show en Showfanfare Red & Black trad op op het gras bij 'Postel Staete'. Daarna heetten de voorzitter van St. Jan Martijn Pietersen en pastoor Harry Scheve op het bordes publiek en deelnemers welkom, evenals de koningsparen van het vorige jaar.
Na de saluutschoten kon de optocht van start gaan. De muziekkorpsen Schuttersgilde St. Jan Keijenborg, Drumband VMS uit Aalten, Drum- en Showfanfare Red & Black uit Giesbeek, Straattheater Raaf: Steltlopers Carnivale Brasil uit Winterswijk, Koninklijke Harmonie Concordia uit Hengelo Gld. en Showband K.D.O. uit Groessen liepen in de optocht mee voor de muzikale omlijsting. De koningsparen van 2017 zaten in de open koetsen. De bielemannen zorgden er natuurlijk weer voor dat de balken werden gehakt, waarna het publiek langs de kant kon genieten van een kleurrijke optocht.
De jury gaf de punten voor techniek, uitvoering en presentatie, terwijl het publiek haar eigen keuze kon maken. De prijzen werden aan het einde van de middag in de tent uitgereikt.

Uitslagen
Zelfgemaakte wagens: 1; Kansrijk wonen in Keijenborg – Past. Thuisstraat/Koldeweiweg/Tilderstraat/Hogenkampweg (1032 pt.), 2; Twee werelden – Uilenesterstraat (1000 pt.), 3; Soldaat van Oranje – Geltinkweg/Koepelweg (1000 pt.), 4; Cleopatra zoekt nieuw koninkrijk – Vriendengroep V.K.K. (965 pt.), 5; Pas op, de boze wolf is terug – Buurtvereniging Het Fort (896 pt.), 6; De Keijenborgse Piratenboot – Mi A Matsko's (815 pt.), 7; Zomer in Bekveld – Bekveld (790 pt.), 8; Opwarming – Bielemansdijk (780 pt.), 8; Niet Mondriaan, geen kunst? - De Schilderswijk (780 pt.), 10; Tradities, het zou verboden moeten worden – Dunmore Road (740 pt.).

Aanmoedigingsprijs: De Keijenborgse Piratenboot – Mi A Matsko's.
Originaliteitsprijs: Twee werelden – Uilenesterstraat.
Publieksprijs: Soldaat van Oranje – Geltinkweg/Koepelweg.

Vrije klasse: 1; Oude brandweerwaten '805' in ere hersteld – Brandweervereniging Hengelo Gld. (850 pt.), 2; Piraat Gijs op zoek naar de vermiste schat – Gijs Wolsink (780 pt.).

Gehuurde wagens: Panda hype Velswijk – De Boomkampjes (940 pt.).


www.kermiskeijenborg.nl

www.achterhoekfoto.nl