Door de jongste en oudste leerling kreeg burgemeester Besselink een gedichtenbundel aangeboden. Foto:PR
Door de jongste en oudste leerling kreeg burgemeester Besselink een gedichtenbundel aangeboden. Foto:PR

Burgemeester maakt kennis met OBS Rozengaardsweide

HENGELO - Op donderdag 14 juni kwam burgemeester Marianne Besselink op bezoek bij OBS Rozengaardsweide om kennis te maken. Ze werd ontvangen in de hal, waar de kinderen al klaar zaten op de 'tribune'. Na een korte introductie mochten de kinderen haar allerlei vragen stellen.

Eerst ging dit vooral vragen over de mooie ambtsketen, maar veel kinderen maakten van de gelegenheid gebruik om haar ook persoonlijke vragen te stellen. Verder werden er vragen gesteld over de ambtstermijn van een burgemeester en over hoe je burgemeester kunt worden.

Hierna mochten de jongste en oudste leerling de burgemeester een gedichtenbundel aanbieden. In de gedichtenbundel hebben alle kinderen van de school iets geschreven, soms samen. De directeur en de leraren vinden het een prachtige bundel geworden waar ze trots op zijn. Na de bijeenkomst in de hal heeft de burgemeester een rijmspel in groep 1/2 bijgewoond en kort alle groepen bezocht. In groep 5/6 sloot ze aan bij de lunch en luisterde ze naar de mening van de kinderen over de stelling van de dag: 'Het WK zonder Oranje is niets aan'. Na de lunch ging de burgemeester weer naar het gemeentehuis.

Door de jongste en oudste leerling kreeg burgemeester Besselink een gedichtenbundel aangeboden. Foto: PR